Megyei Rendõrségi Hírek 2009.03.25 Szerda


A megyei ügylet hírei:

Közlekedési balesetek:

Gerla felõl Békés felé közlekedett egy személygépkocsi, amelynek vezetõje nem megfelelõen választotta meg a haladási sebességét és egy jobbra ívelõ útkanyarulatban megcsúszott, majd megpördült és áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a vele szemben közlekedõ másik személygépkocsival. A baleset következtében két személy súlyos- és egy pedig könnyû sérüléseket szenvedett.

Egyéb események:

A Békéscsabai Rendõrkapitányság munkatársai lopás bûntett elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt vettek õrizetbe egy hajléktalan férfit, valamint a Békés Megyei Bíróság BV Csoportjának elfogató parancsa alapján egy békéscsabai férfit fogtak el, akit a Gyulai BV Intézetbe szállítottak át.

Gyula közúti határátkelõ helyen jelentkezett belépésre egy török állampolgár török honosságú tehergépkocsi vezetõjeként. Az ellenõrzése során a gépkocsi pótkerekébõl 210 doboz zárjegy nélküli cigaretta került elõ, amelynek értéke 90.000 Ft. Az eljárást a Román Határrendõrség folytatja le.

Az Ister nemzetközi gyorsvonattal jelentkezett belépésre egy román állampolgár a Lökösháza vasúti határátkelõ helyen. Az ellenõrzés során megállapítást nyert, hogy a személy nem rendelkezik a beutazáshoz szükséges okmányokkal, ezért a Traianus nemzetközi gyorsvonattal visszairányították Románia területére.

Gyula közúti határátkelõ helyen jelentkezett belépésre egy török állampolgár, akivel szemben az IRM BÁH Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatósága beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el 10.000 Ft. helyszíni bírság meg nem fizetése miatt. A török személyt visszairányították Románia területére.

Garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt egy 19 éves gyulai férfit állítottak elõ, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a tegnapi napon 17 óra 30 perc körüli idõben Telekgerendáson a Vasútállomás területén hangoskodott és a váróterem ajtajának ablaküvegét betörte. Az okozott kár 6.000 Ft.

Rendbontás vétség elkövetése miatt állítottak elõ egy 21 éves mezõberényi férfit, aki a tegnapi napon megrendezett Békéscsaba – Ferencváros NBII-es labdarúgó mérkõzés vége elõtt néhány perccel átmászott a nézõteret a játéktértõl elválasztó kerítésen, majd a rendezõkbõl álló kordon ellenére a pályára futott és a sportrendezvényt megzavarta.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!