Matyó Kupán járt a Surman Box Klub 2010


2010. július 10.-én rendezték Mezőkövesden a régi hagyományokra visszatekintő Matyó Kupa ökölvívó versenyt, amelyen 19 egyesület 86 versenyzője indult. - Surman Zoltán edző, klubvezető beszámolója a Mátrixon

A Surman Box Clubot Ifj. Surman Zoltán, Szalontai Mihály, Váradi Tamás, és Fodor Milán képviselte.

Ifj. Surman Zoltán a helyiek versenyzőjével, Nagy Ferenccel csapott össze a gyermek korcsoport 38,5kg-os súlycsoportjában. A találkozó igen színvonalas mérkőzést hozott, hiszen mind a két fiú korához képest igen kiemelkedő tudással rendelkezik.

Ennek megfelelően a pontozó bírák is igen nehéz helyzetbe kerültek, így egy igazságosnak ítélhető döntetlent hirdettek ki. A mérkőzést követően a helyszínen jelen levő Szakos József a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakmai vezetője elismerően gratulált Zoli teljesítményéhez.

Szalontai Mihály szintén egy Mezőkövesdi versenyzővel mérte össze tudását, nem mással, mint azzal a Lőrincz Márkkal, aki már országosan is jegyzett ökölvívó, míg Misinek ez volt a 4. mérkőzése. Ennek ellenére Misi a mérkőzés alatt végig méltó ellenfele volt riválisának és több alakalommal is igen komoly gondot okozott ellenfelének. Sajnálatosan a végén így is a Mezőkövesdi fiú pontozásos győzelmét hirdették ki.

Váradi Tamás a Debreceni Zsurka Richárddal találkozott és vívott komoly ököl csatát, mind két öklöző mindent meg tett a végső győzelemért, de sajnos pontozással a debreceni fiút hirdették ki győztesnek.

Fodor Milán csapatunk vezér egyénisége a Sajószentpéteri Török Gergő ellen bizonyíthatott. Milánnak mindössze nem egészen egy menetre volt szüksége a győzelemhez, hiszen már az első menetben döntőfölényes győzelmet aratott és ezzel a győzelemmel a legjobb ifjúsági versenyzőnek járó külön díjat is elnyerte.

- a mérkőzéseket követően nem vagyok teljesen elégedett, hiszen ami örömömre szolgál annak ellenére, hogy vereséget szenvedett, Szalontai Misi teljesítménye, hiszen egy igen komoly ellenfél ellen bizonyította, hogy a közeljövőben mindenkinek számolnia kell vele, aki az év végi országos bajnokságon a dobogóra szeretne állni. Misi egy rendkívül szorgalmas versenyző és annak ellenére, hogy viszonylag későn kezdte az ökölvívást, még sok eredmény rejlik tehetségében. Zoli is rendkívül jól bunyózott ezen a napon, hiszen ellenfele is és ő is olyan érett ökölvívást mutattak be, amelyet az idősebb korosztályokban szoktak és nagy örömömre szolgált a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakvezetőjének, Szakos Józsefnek is a dicsérő és elismerő szavai. Amivel viszont nem voltam meg elégedve az a Váradi Tamás teljesítménye. Tőle sokkal többet vártam! Annak ellenére, hogy mindent megpróbált megtenni a győzelemért, mind e mellett olyan szabálytalanságokat vétet, amelyeket nem tudok elfogadni és a közeljövőben komolyan át kell dolgoznunk a szakmai munkát. Annak ellenére, hogy a Fodor Milán győzelemmel hagyta el a szorítót és e mellett a legjobb ifjúsági versenyzői címet is elnyerte, nem vagyok maradéktalanul elégedett a ringben nyújtott teljesítményével. Sajnálatosan ezen a mérkőzésen is kiütközött, hogy nem megfelelő tempóban és ritmusban kezdte a mérkőzést és néha ez igen veszélyessé válhat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!