Szicsek Margit Szakpszichológus előadása Békésen


Építő veszteségeink – Az elengedés lélektana címmel a Püski Sándor Városi Könyvtárban , a Mentálhigiénés Egyesület szervezésében. -Tüzes Katalin cikke a Békés Mátrixon

„Ami jön fogadjátok, ami megy engedjétek”
/Popper Péter/

Biztosan emlékszik a Kedves Olvasó a 04. 22-én az Agrárinnovációs Központban megrendezett Egészségnapon a Boldogság lélektana c. előadásra, amit Szicsek Margit –tanácsadó szakpszichológustól hallhatott.

Célja volt, hogy ismerjük fel a lehetőségeinket, képességeinket, ahhoz hogy egyensúlyt tudjunk teremteni önmagunkban, hogy hogyan találhatjuk meg a „Boldogság” régen keresett forrását, mit tehet magáért az ember, hogy testi, lelki épsége megmaradjon.

Az előadás sikerére való tekintettel újabb egészségmegőrző és egészségfejlesztő programot ajánlunk a pszichológusnő vezetésével a Mentálhigiénés Egyesület szervezésében. A előadás az elengedésről szól, a veszteségeink (gyász, munkahely, válás, szerelem) feldolgozásáról, melyre az egyén nem vagy csak nehezen tud előre felkészülni.

Akkor tudunk egészséges emberré válni, ha megtanulunk küzdeni és képessé válunk feldolgozni veszteségeinket. Tudomásul kell vennünk, hogy csak magunk vagyunk képesek eldönteni, hogyan viszonyulunk egy-egy probléma megoldásához, egy veszteség feldolgozásához, mely akár építheti is személyiségünket. Az előadás megerősítheti bennünk azt, hogy a veszteségeinket nem szabad a szőnyeg alá söpörni, hanem dolgozni kell vele. Fogadás- feldolgozás- elengedés a három kulcs szó, mely segíti egy-egy nehéz élethelyzet lezárását vagy szép emlékként való megjelenését. A program feldolgozza az emberi életszakaszokhoz kapcsolódó krízishelyzeteket, mint a kamaszkor elengedése, vagy az öregedés elfogadása.

A pszichológusnő előadását 2010. július 22-én 10 órától 12 óráig a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár Olvasótermében hallhatják az érdeklődők.

Mentálhigiénés Egyesület


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!