Karacsos kosarasok a megyei elõdöntõn.


Zajlik a kosárlabda diákolimpia - Balog Vilomos vezetõedzõ beszámolója! Bõvebben:

A kosárlabda diákolimpia megyei elõdöntõin sikeresen szerepeltek a Békési Kistérségi Iskola Karacs Tagintézményének diákjai.

A IV. korcsoportos fiúk a Tótkomlóst és a Mezõberényt legyõzve elsõ helyen jutottak be a megyei döntõbe, amely 2009. március 30-án hétfõn lesz Mezõberényben. Bányai Péter edzõ tanítványai jó eséllyel indulnak az aranyéremért. A héten még két edzõmérkõzést játszanak a fiúk, készülve a döntõre.

A III. korcsoportos fiúk ma jártak Mezõberényben, ahol két mérkõzésen is legyõzték a házigazdákat, így szintén elsõként jutottak a megyei döntõbe. Ráadásul ebben a korosztályban a megyei döntõ Békésen, hazai pályán lesz április 15-én. Balog Lajos edzõ is bizakodva várja a megmérettetést. A csapat magját az U12-es bajnokságban szereplõ fiúk adják, akik vasárnap játsszák az utolsó fordulót a bajnokságban. A Békés Karacs csapata a Viharsarki Farkasok mögött a 2. helyen várja a 8. fordulót.

Harmadik diákolimpiai csapatunk, a IV. korcsoportos lányok szintén döntõt vívnak. Sajnos a nõi kosárlabda országosan mélyponton van, kevés a csapat, így Békés megyében is csak három nevezõ volt a diákolimpiára. Gyula, Mezõberény és Békés között dõl el a továbbjutás sorsa március 31-én kedden, Mezõberényben. Az igazi próbatétel a lányok számára a berényi meccs lesz, hiszen a két csapat nagyon sokszor találkozott már egymással, kiegyensúlyozottak az erõviszonyok, a napi forma, a napi teljesítmény dönti majd el az aranyérem sorsát.

A lányok az elmúlt hetekben több mérkõzést játszottak, készülve a döntõre. Elõször Békési Rita edzõ középiskolás leányaival mérkõztek, ahol alapos verést kaptak. Majd a karacsos fiúkkal próbálkoztak, néhány pontos vereséggel zártak(42-35). Ezt követte múlt héten egy villámtorna Békésen, ahol gyulai és karcagi 7-8. osztályos leányokkal találkoztak. Felszabadult, jó játékkal magabiztos, önbizalom- növelõ gyõzelmeket aratva elsõ helyen végeztek a békésiek. A Gyula ellen 116-12, a Karcag ellen 114-22 lett az eredmény.

A tavasz mindig rengeteg mérkõzést hoz a kis kosarasok számára, így van ez az idén is. A diákolimpiai meccsek mellett különbözõ tornákra is hivatalosak a karacsos gyerekek.

Az 5-6. osztályos leányok szombaton a Szegedi Kis István Általános Iskolában vendégszerepelnek egy kupán. Április 3-5. között rendezik Mezõberényben a hagyományos Molnár Miklós Nemzetközi Kosárlabda Tornát, ahová négy békési csapatot várnak. Április 9-11. között a legkisebbek (a Kenguru bajnokságban szereplõ harmadik-negyedik osztályos fiúk és leányok) Szentesre utaznak az I. Húsvét kupa nemzetközi tornára, ahol romániai, szerb, osztrák, montenegrói csapatok is lesznek.

Hajrá Békés! Hajrá Karacs!

(Képünkön Takács János vezetõ edzõ egy korábbi meccsen a Karacsosokkal)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!