Peremkerületi Program


Izsó Gábor békési polgármester még 3,5 éve hirdette meg a Peremkerületi Programot, melynek célja a város külső részein a vízelvezető csatornák rendbetétele, járdalapok cseréje, új járdalapok lerakása.

A program anyagi vonzatát a képviselői alapok jelentették, így eddig összesen 10 millió forintot költött a város a külső kerületek felzárkózására, az egységesebb városkép kialakítására.

A program részeként a közmunkások segítségével évi 25.000 járdalapot rak le az önkormányzat a külső városrészeken kétsoros járdafelületet kialakítva. Az idei évben ebből a tervezett mennyiségből 13.000 darabot gyártottak le május óta és ebből 5000 db-ot le is raktak.

Jelenleg a Galamb utcában 210 folyóméteren monolit beton járdalapokat tesznek le, ennek a munkának mintegy félmillió forint az értéke.

Idén mintegy 3,5 millió forintot fordít az önkormányzat a Peremkerületi Programra ennek képezi részét a galamb utcai járdakialakítás is. Mint azt Izsó Gábor polgármester elmondta, a fenti összegek csupán anyagköltséget takarnak, a munkálatokat az önkormányzat közmunkásai végzik el.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!