Amint azt Cs. Szabó Zoltántól, a Dübögő vezetőjétől megtudtuk, a rendkívül szigorú versenyben a szakmai zsűri mellett közönségszavazatok és különböző feltételek is voltak, így például az étteremnek vállalnia kellett, hogy legalább 5 tipikusan Békés megyei, tájjellegű ételt tart az étlapján, illetve legalább 5 megyére legjobban jellemző élelmiszert (pl kolbászt) használ ezek elkészítéséhez.
Emellett a versenyidőszakban egy „titkos vendég „is érkezett az étterembe, aki az étlapról választva külön értékelte a kiszolgálást, az étel minőségét, a szervírozást, ezzel újabb pontszámokat adva.
Cs. Szabó Zoltán azt is hozzátette, hogy ez az eredmény a jól összeszokott kollektívát és a csapatmunkát dicséri, személy szerint ő maga is nagyon elégedett dolgozóival.
Az étterem vezetője külön kiemelte a Dübögő szakácsait, így Schafer Zsolt, Nagy Mihály, Tóth Mihály, Takács László és Havai Zsolt séfeket, akik napi két műszakban akár 1000 adag ételt is elkészítenek.