A Békési Jégmadarak a 6 legjobb között!


Ifj Belleli Lajos beszámolója a Békés Mátrixon:

Ezen a hétvégén lezajlott a Magyar Bajnokság Férfi középdöntõje. A 6 legjobb csapat közé Az UTE Four Four, a Székesfehérvári CE, az FTC Tigers, a tavalyi bajnok Wallis 1, a Wallis 2-es csapata és a Békési TE Jégmadarak csapata jutott be.

A körmérkõzéses középdöntõben 5 mérkõzésbõl 5 gyõzelemmel, veretlenül, elsõ helyen jutott az elõdöntõbe a Békés.

Ez azt jelenti, hogy már biztos érmesek a Jégmadarak. A négyes döntõ lebonyolítási rendszere a curling sajátos 4-es döntõje a „Page” rendszer. Az elsõ a másodikkal játszik, a gyõztes a döntõbe kerül, a 3. – 4. helyezettek mérkõzésének vesztese a 4.

Az 1-2 vesztese játszik a 3-4 gyõztesével a döntõbe jutásért, a vesztes a 3. helyen végez. A döntõ 2 nyert mérkõzésig tart. Tehát a Jégmadaraknak a következõ meccsüket kell nyerni a döntõbe jutásért, majd még kettõt azért, hogy megismételhessék 2007-es Bajnoki címüket és újra visszaszerezzék a címeres mezt.

A tavalyi évben hasonló szituációval érkeztünk a végjátékhoz, reméljük idén is elérjük a döntõt és ott több szerencsénk lesz. Hétfõn 14:00-tól kezdõdik az elõdöntõ, majd 19:30-tól a Page 2-es mérkõzés a döntõbe való visszajutásért. Kedden 14:00-tól és 19:30-kor kezdõdnek a döntõ mérkõzései, a 3. mindent eldöntõ találkozó, - amennyiben szükséges – szerda este 18:30-as idõponttal szerepel a kiírásban.

Szorítson mindenki ezen idõpontokban a Jégmadarak csapatáért, hogy újabb, minél fényesebb érmet szerezzenek a Megyének és Békés Városának is.

A nõi mezõnyben a BTE End Hunters lányai névszerint Rókusfalvy Orsi, Halász Csilla, Finta Heni, Bátai Julcsi, Riesz-Rókusfalvy Zsófi, Széles Dóra nagyszeû játékkal jutott döntõbe, ahol a címvédõ Wallis nõi együttese volt az ellenfél.

Sajnos a döntõ meccsein a fontos köveknél hiányzott egy kis szerencse és hidegvér, így a Wallis Nõi együttese megvédte bajnoki címét. Az elvesztett döntõ ellenére nagy sikerként értékelhetjük az ezüstérmet is, mivel a lányok csapatában gyermekáldás és egyetemi tanulmányok miatt két cserejátékos lépett elõ kezdõvé a versenyszezonra, akik derekasan helytálltak.

Gratulálunk Lányok! Hajrá Békési Jégmadarak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!