Uhrin Csenge a Magyar Válogatottal tart!


A Boxe Piovese Club 25 éves fennállásának megünneplésére rendeztek 2 napos versenyt az Észak-Olaszországi Piove di Sacco-ban.

A klub, és edzője Gino Freo nagyszerű eredményeket értek el a negyedszázad alatt. Legnagyobb sikerük Paolo Vidoz Sydney-ben szerzett olimpiai bronzérme, ez mellett még 2 EB arany, 1 Uniós Bajnoki arany és 23 olasz bajnoki cím szerepel a dicsőségtáblán. Szombaton a férfiak csaptak össze Kassa csapatával, ahol a 10 meccses torna végeredménye 19:1 lett a házigazdák javára.

Vasárnap a magyar lányokra várt a főtéren felállított ring, és az Észak-Olaszországi csapatok versenyzőiből összeállított olasz csapat. Az este 19 órakor kezdődő mérkőzéseket kb 300 ember nézte végig a téren a kávézók asztalai mellett, és a téren lerakott székekről.

A helyszínen nézte végig a küzdelmeket Francesco Damiani is, a 80-as évek legendás nehézsúlyú bokszolója, a jelenlegi szövetségi kapitány. Damiani a mérkőzéseket követő banketten is végig ott volt velünk. Ez jól esett, mint ahogy az is, ahogy dicsérte, és sorolta a magyar fiúk moszkvai eredményeit.

51 kg Uhrin Csenge - Eleonora Sponchia
Csenge bátran, harcosan küzdött 4 meneten keresztül a rutinosabb olasz lány ellen. Nyílt sisakos, őszinte bunyóját ki tudta használni Sponchia, így pontozással nyerte a mérkőzést. Csenge nagyon tehetséges lány, akinek minden adottsága megvan ahhoz, hogy 1-2 éven belül eredményes ökölvívó legyen. Amit Gál László kért tőle a sarokban, azt az ifi versenyző megtette, így nem kell szégyenkeznie az eredmény miatt. 4:2

Csenge augusztus 7.-én és 9.-én is szorítóba lép szintén a Magyar válogatottal és szintén Olaszországban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!