A Fidesz Békési elnökségének sajtóközleménye


A részletek:

Számunkra érthetetlen Izsó Gábor megdöbbenése azon, hogy a Fidesz helyi csoportja Erdős Norbertet indítja a polgármesteri székért, hiszen ő maga is jelen volt azon az ülésen, és részt vett azon a titkos szavazáson, amelyen az 50 jelenlévőből 47-en támogatták Erdős Norbertet a polgármester jelölésben.

A Fidesz helyi csoportjának szándéka egyértelmű. A Fidesz támogatottsága a felmérések szerint 65 %-os, így természetes, hogy önállóan kíván polgármester-jelöltet és képviselő-jelölteket állítani az őszi önkormányzati választásokon. Ilyen támogatottság mellett nem is tehet mást.

A békési Fidesz azt a személyt választotta polgármester jelöltjének, aki a legmagasabb szintén tudja elősegíteni Békés város és az itt élő emberek érdekeit. Mindenkinek tisztában kell lenni azzal, hogy ez a választás nem a múltról szól, hanem a jövőről.

A békésieknek arról kell majd dönteni október 3-án, hogy ki az, aki a legtöbbet tudja tenni a településért, és ki az, aki a leginkább elő tudja segíteni a városban élők boldogulását.

Ez a személy pedig egyértelműen Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Parlament jegyzője. Ez szolgálja leginkább a békésiek érdekeit, ez mindannyiunk érdeke. Izsó Gábor korábban már elkötelezte magát egy másik politikai szervezetnek, és ettől nem is kívánt elállni.

A Fidesz helyi elnöksége felkínálta Izsó Gábor számára az alpolgármesteri széket, amennyiben a Fidesz színeiben kívánna indulni a jelenlegi támogatói helyett, mivel számított a munkájára, de ezt ő sajnálatos módon visszautasította. Így még kevésbé érthető számunkra a megdöbbenése.

Véleményünk szerint, ha a városért kívánna cselekedni, akkor elfogadná, hogy a város érdeke az, hogy az országgyűlési képviselőnk legyen Békés polgármestere. A Fidesz továbbra is számít Izsó Gáborra, és továbbra is nyitva tartja számára a lehetőséget, hogy a Fidesz színeiben vegyen részt a választáson, hiszen a várost szolgálni akár az alpolgármesteri székből is lehet.

A Fidesz jelöltje tehát Erdős Norbert, és képviselőnek is csak olyan jelölteket indít, akik tagjai a pártnak. 1. vk.: Balogh Zoltán, autószerelő a Fidesz munkástagozatának helyi vezetője. 2. vk.: Csibor Géza, informatikus, mérnök, két ciklusban volt már képviselő 3. vk.: Erdős Norbert, országgyűlési képviselő, a Parlament jegyzője 4. vk.: Lele Árpád, magasépítő technikus, közgazdasági végzettségű, a LISZ KFT felügyelőbizottsági tagja, a Békés Megyei Közgyűlés listáján a 4. helyen áll, így Békés várost ő képviselheti majd a megyénél. 5. vk.: Blaskovits Péter, a Fidesz városi elnöke, közgazdász, agrármérnök, Békés Város pénzügyi osztályának vezetője. 6. vk.: Rácz Attila, médiavállalkozó, emellett temetkezési szolgáltatással is foglalkozik, a helyi kábel tv csatorna egykori alapítója, a Torony Rádió Békés tulajdonosa és főszerkesztője, 7. vk.: Kárp Imre, a Fidelitas békési szervezetének elnöke, 23 éves, agrármérnök, 8. vk.: Dr. Hajdú Anikó, fogorvos vállalkozó, 10 éve tevékenykedik vállalkozóként, szakterülete az egészségügy és azzal összegfüggő szociálpolitika.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!