Már kapura is lőhetnek a gyerekek a békési grundokon


Megjelent: 2010 Augusztus 2. ( Hétfő ) 11:03
Módosítva: 2010 Augusztus 2. ( Hétfő ) 13:16
Izsó Gábor polgármester kezdeményezésére az önkormányzat két, a helyi adottságoknak megfelelő méretű labdarúgó pályát alakított ki a Tanács sor elején lévő füves területen, illetve a Hunyadi téren.

A kezdeményezés célja, hogy a békési fiataloknak még több lehetőségük legyen a szabadidejük hasznos és egészséges eltöltésére.
A kezdeményezés része annak a „Csellengő Fiatalok” elnevezésű programsorozatnak, mely a nyári szünidőben szeretne segítséget nyújtani a lődörgő fiatalok, vagy programmal nem rendelkező gyerekek hasznos időtöltésének.

A két labdarugó pályán kívül a Rendezvénytéren egy estés foci kupát szervezett az önkormányzat, ahol két korosztályban hat csapat mérkőzött meg egymással. A tervek szerint a továbbiakban is lesznek a nyár folyamán hasonló „esti kupák” a Sportcsarnok mögötti pályán, ahol a fiatalok szakemberek irányítása mellett mérkőzhetnek meg egymással.
Keddenként kispályás focira, csütörtökönként kosárlabdára várják a 4 fős fiú–lány csapatokat a szervezők.
Bővebb információ kérhető a kulturális központban az egész nyáron ingyenesen működő Internet Kuckóban (nyitvatartási idő: hétfőtől-péntekig, 10.00-18.00 óra között).

Kedvelt a kulturális központban létesített internetkuckó is, ahol közel három hét alatt 86 fiatal több mint 100 órányit barangolt a neten. Ez a lehetőség még augusztus 20-ig bárkinek rendelkezésére áll.

Jól fogynak az uszoda kedvezményes belépői is már 16 fiatal vett részt a felkínált, ingyenes edzésjellegű úszásfoglalkozáson, míg kedvezményes diákbelépővel rengetegen, összesen 801-en mentek be az akció eddigi 27 napja alatt.

Békés Város Önkormányzata már nem első ízben szervezte meg nyári napközi táborát Dánfokon, melynek tematikus programjait korosztályok szerint szervezték. A tábor idejének hat hete alatt összesen 104 gyermek vett részt a programokon, mely július végéig tartott. Ugyan erre már nem, de a többi szabadidős tevékenységbe még bárki bekapcsolódhat augusztusban is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!