Izsó Gábor polgármester sajtóközleménye


A részletek:

Valóban jelen voltam a FIDESZ helyi csoportjának jelölő ülésén, ahol az elnökség gyakorlatilag önmagát jelölte a polgármester jelölti és képviselőjelölti helyekre. Engem, mint a FIDESZ jelenlegi polgármesterét fel sem vettek a jelöltek listájára.


Az elmúlt négy évben sikerült bebizonyítanom, hogy Békésen a FIDESZ politikája valósult meg. Nem értek egyet azzal, hogy az elnökség döntése Békés lobbiérdekeit szolgálja.


A város pályázati stratégiája az elmúlt négy évben minden korábbinál eredményesebb volt. Annak ellenére, hogy ellenzéki település voltunk, annyi pályázatot nyert Békés, melyek finanszírozása maximálisan kitöltötteaz erre mozgósítható keretet.


A tények, a beruházások önmagukért beszélnek. Sajnálnám, ha Erdős képviselő úr csak polgármesterként tartaná elképzelhetőnek a város érdekeinek hatékony képviseletét. Fontosnak tartom leszögezni, hogy Semjén Zsolt, Orbán Viktor helyettese írásban is jóváhagyta a KDNP, mint a FIDESZ kormányzó szövetségese jelölését, tehát személyemben továbbra is kormánypárti polgármestere lesz Békés városnak.


A helyi FIDESZ csoport döntött: a várost négy éve sikerrel irányító frakcióból csak Erdős Norbert határozott úgy, hogy kiválik közülünk. Ezt mi, a FIDESZ a Jobboldali Összefogás és a KDNP jelenlegi képviselői sajnálattal vettük tudomásul és továbbra is Képviselő Úr egyéni ambícióinak tulajdonítjuk.


Erdős úr alpolgármesteri felajánlását a fentiek tükrében komolytalannak tartom, semmilyen ajánlat hatására sem fogom cserben hagyni azon képviselőtársaimat, akikre mind jómagam, mind Békés város is számíthatott 2006 ősze óta. Ismételten szeretném leszögezni, hogy engem és – a rengeteg visszajelzés alapján - a város lakosságát is meglepte a bejelentés nyomán kialakult helyzet. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy lesz még elég alkalmunk arra, hogy Képviselő Úr elmondja: mivel nem értett egyet az alpolgármestersége alatti négy év munkájában.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!