Újra Magyar Bajnokok a BTE Jégmadarak!


Címeres mezben Békés!

Kedden késõ este békési gyõzelemmel véget ért a 2008-2009-es Féfri Országos Curling Bajnokság!


A Békési Torna Egylet Jégmadarak csapata 5 mérkõzésbõl 5 gyõzelemmel, veretlenként érkezett a bajnokság 4-es döntõjébe, ahol a címvédõ Wallis Sc volt az ellenfél.

A Jégmadarak magabiztos jó játékkal 7 end alatt döntésre vitték a bejutás kérdését és várhatták, hogy ki kerül be utánuk a döntõbe. A döntõbe való visszakerülési mérkõzésen szoros csatában a Wallis legyõzte az FTC együttesét, akik így bronzérmesek lettek. Így alakult ki a tavalyi döntõ visszavágója, ahol az elõzmények is kísértetiesen hasonlók voltak, a végeredmény szerencsére más lett, amikor az elõdöntõben a Jégmadarak szintén nagyarányú gyõzelmet arattak, sajnos azonban a két nyert meccsig tartó döntõt elvesztették.

Tegnap viszont vitathatatlanul a Jégmadarak volt a legjobb csapat! A döntõ mindkét mérkõzésén dominálva, végig nyomás alatt tartva az uralkodó bajnokot 2007 után újra Országos Bajnok lett a Békés. Ezzel nem csupán a sportág legrangosabb hazai trófeáját hódította el, hanem emellett a békési csapat képviselheti Magyarországot a december 4-12-ig Skóciában megrendezendõ Európa Bajnokságon.

A Belleli Lajos által vezetett Jégmadarak minden tagja nagyon jó formában kellõ magabiztossággal és motiváltsággal játszott, mely meghozta a várva-várt eredményt. Az elsõ mérkõzésen 10-6-os állásnál a 9. end után adta fel a Wallis a találkozót, míg a második mérkõzésen nagy csatában, de végig a lélektani elõnyben játszó Jégmadarak 12-8 arányú gyõzelmet aratva boldogan emelhették magasba seprûjüket, a 10 end utolsó két kövét már nem kellett elcsúsztatni, mivel a Wallisnak matematikai esélye sem maradt a gyõzelemre.

Ezzel a nõi egyébként is szépen csillogó ezüstérmet is sikerült túlszárnyalni.

A csapat, névszerint: Riesz Gábor, Belleli Lajos, Rókusfalvy András, Nyitrai József, Molnár Gábor, jövõ hétfõn veheti át a bajnoki trófeát, mellyel egy még nagyobb, örömteli feladat is adatik. Megkezdeni a felkészülést az EB-re. Békés így, immár másodszor ad Olimpiai sportágban teljes válogatott keretet a hazai Szakszövetségnek.

Egyenlõre csak nagyon boldogok vagyunk és még csak fél szemmel látjuk magunk elõtt azt a rengeteg munkát, amit decemberig még el kell végeznünk a munkahelyünk mellett, hogy nyugodt szívvel utazhassunk Skóciába, a sportág õshazájába. Elsõként szponzorokat kell keressünk, hogy a felkészülésünk költségeinek legalább egy részét ne magunknak kelljen biztosítani.

Reméljük ezekben a nehezebb idõkben is találunk támogatót, aki egy sikeres csapat mellé áll. Német edzõnk, Rainer Schöpp is gratulált és biztosított bennünket további támogatásáról, hiszen õ szinte baráti alapon szánja ránk drága, nemzetközileg is elismert edzõi idejét.

Sajnos a döntõkön nem lehetett velünk, hiszen ekkor utaztak haza a Német Nõi Válogatottal Koreából a Nõi VB-rõl. Decemberben így újra „csak” írásban tudunk majd jelentkezni az EB-rõl, szerencsére nem tudom majd ellátni szakkommentátori feladataimat az Eurosportnál.

Nagy utat tettünk meg az idei szezonban idáig, voltunk a csúcson nyáron, mikor megnyertük a Garmisch-Partenkircheni tornát és a mélyben is, mikor õsszel nyeretlenül kiestünk a Magyar Köztársaság Kupából. Az Ob döntõ elõtt született 4 héttel Marci kisfiam, és 3-al Riesz Gábor Réka kislánya, ami úgy tûnik új erõt adott mindannyiunknak a döntõkre. Nagyon bolgodok vagyunk és Köszönjük Mindenkinek, aki segített nekünk, szurkolt értünk, gondolt ránk, sokat segített. Köszönjük családjainknak a sok türelmet, kitartást és hátteret, amit teremtettek a felkészülésünkhöz. Köszönjük az Önkormányzatnak a felkészülési támogatást és a Békési Torna Egylet vezetésének az együttmûködését. Megérte, Megnyertük!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!