Sóstó Kupa Nyíregyháza a Surman Box Klubbal!


2010. augusztus 7-8 között rendezték nyíregyházán a hagyományos Sóstó Kupát, amelyen 17 egyesület 90 versenyzője jelent meg.A Surman Box Clubot Ifj. Surman Zoltán, Szalontai Mihály, Váradi tamás, és Fodor Milán képviselte.

Ifj. Surman Zoltán mivel koránál fogva nem indulhatott a versenyen, ezért egy bemutató mérkőzést vívott Rácz János Hajdúhadházi versenyzővel. Mind a két versenyző ügyes technikás ökölvívást bemutatva szórakoztatta a közönséget, mielőtt megkezdődött a hivatalos verseny sorozat, és mivel bemutató mérkőzés volt így a mérkőzés bírája döntetlent hirdetett ki a mérkőzés végén.

Szalontai Mihály a Junior korcsoport 52kg-os kategóriájában indult, ahol a döntőben a Salgótarjáni Kőrös Attilával találkozott. Sajnos Misi nem igazán találta a megfelelő távolságot a nálánál, magasabb fiú ellen és ezt ellenfele rendre ki is használta és sajnálatosan a mérkőzésnek a bíró vetett véget a második menetben, így Misi a dobogó második fokára álhatott fel.

Váradi Tamás a junior korcsoport 63kg-os súlycsoportjában indult ahol a döntőbe jutásért igen nagy csatát vívott Szabó Szabolccsal a Nyíregyházi Big Boxing versenyzőjével és ebben a csatában 5:0 arányú győzelmet aratott. Másnap a döntőben a végső győzelemért a Debreceni VSC versenyzőjével, Nagy Bencével mérte össze a tudását. A mérkőzés igen kiegyenlített volt végig, de sajnálatosan a második menetben Tamás orra vérezni kezdett, ami láthatóan zavarta a küzdelemben és így egy szoros pontozásos vereséget szenvedett, és így a dobogó második fokára állhatott fel ő is.

Fodor Milán már a jól megszokott Ifjúsági korcsoport 57kg-os mezőnyében indult. Ellenfele a döntőben nem más volt, mint az örök rivális, Debreceni VSC versenyző Hinger Gábor. Ez a mérkőzés volt az 5. alkalom, hogy a két versenyző találkozott és az eddigi 4 mérkőzésből 3-at Milán nyert minden alkalommal egyre meggyőzőbben, de sajnos a legutóbbi találkozón egy Debrecenben rendezendő Pofonpartin az ellenfél diadalmaskodott és igen meggyőző fölénnyel, ezért kissé tartottam is ettől a találkozótól.

De most versenyzőm egy pillanatig sem hagyott kétséget a felől, hogy ki a jobb a ringben és mondhatni tanári módon oktatta ellenfelét, aki semmi ellenszert nem talált, arra, hogy hogyan tudná a Békési versenyzőt hatástalanítani. Ennek megfelelően a végén Milán 5:0-s arányú győzelmét hirdették ki. Ez a mérkőzés azért is volt fontos, mivel annak ellenére, hogy Milán többször legyőzte a Debreceni versenyzőt mégis Milán került a „tartalék” válogatottba. De miután Metzger József az Ifjúsági válogatott edzője és Kovács László szövetségi kapitány értesült a győzelemről felajánlották, hogy augusztus 21.-én mérkőzzenek meg ismét a válogatottság elsőségéért, amelynek lehetőségét mi azonnal, és örömmel elfogadtunk.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!