Jól sikerült a rajt a Békési SZSK számára


Augusztus 2- án kezdte el a felkészülést a BSZSK kosárlabda csapata. Az első héten napi egy edzés szerepelt a programban.

A második héten már két foglalkozáson gyűjthették az erőt a 2010/2011. évi NBII- es bajnokságra Szalay Krisztiánék.

Délelőtt a Kettős- Körös gátján tűntek fel a fiúk, esténként pedig a főtéren láthatták a járókelők a kiszabott köreiket teljesítő kosarasokat. Sőt, Korcsog György, a frissen végzett kosárlabda edző két foglalkozást is tartott a Békési Fürdőben.

Közben augusztus 9-től benépesült a Karacs Tagiskola tornaterme is, ahol a Békési Sportnyár keretein belül zajlottak az edzések a kosárlabda iránt érdeklődő általános iskolás gyerekek számára. Több korosztályban összesen húsz edzést tartott Balog Lajos és Balog Vilmos, melyeken több mint 60 gyermek vett részt. A két edző az idén is sikeresnek értékelte a rendezvényt.

A felnőttek számára augusztus 14. jelentette az első erőpróbát, Mezőberényben négy megyei csapat részvételével rendezték meg a III. Berény kupát. A békési csapat először a hazaiakat győzte le, majd a döntőben a Gyula csapatát fektette két vállra, így jól indult az új szezon a kosarasok számára.

Eredmények:
Mezőberény - Békési SZSK 68 - 85 (17-23,15-17,16-23,20-22)
Jv: Kis S., Bondár G.
Békés: TAKÁCS(19/3), DAN(22), SZALAY(15), Ciupi(5/3), Varga(3) Csere: Oláh(6/6), KORCSOG(13), Haraszti, Bányai, D.Nagy, Bodnár(2) Edző: Balog Vilmos

Békési SZSK - Gyula 93-50 (29-11, 23-17,25-8, 16-14)
Jv: Zsíros, Kis
Békés: SZALAY(27), CIUPI(12/6), Dan(16), Varga(2), Takács(12) Csere: BÁNYAI(6/6), Oláh(7/3), D.Nagy, Bodnár(2), Korcsog(9) Edző: Balog Vilmos

A folytatásban a felnőttek és a serdülő csapat közös edzőtáborba megy augusztus 16-tól Szeghalom- Várhelyre, ahol már napi három edzéssel készülnek a közeledő mérkőzésekre.
Legközelebb augusztus 28-án lépnek pályára Takács Imréék Gyulán a hagyományos Erkel kupán.
A csapat többé-kevésbé a tavalyi kerettel készül, a szakvezetés célja ebben az évben néhány fiatal játékos beépítése a csapatba.
Hazai környezetben először a Madzagfalvi napok keretében megrendezésre kerülő Viharsarok kupán lép pályára a BSZSK.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!