A Fidesz békési elnökségének sajtónyilatkozata


A részletek:

Áprilisban az ország egyértelmű döntést hozott, és elsöprő többséggel a Fidesz mellett tette le a voksát. Abból következtetve, hogy a Fidesz népszerűsége a tavaszi választások óta tovább nőtt, az őszi választásokon is hasonló eredmény várható.

Négy évvel ezelőtt az önkormányzati választásokon az ország településein, így Békésen is, csak erős jobboldali összefogással lehetett fordulatot hozni, mivel a lakosság is tudta, hogy a jobboldali vezetésű településeknek a kormányzattal szemben kell majd hajóznia. A helyzet mára gyökeresen megváltozott. Továbbra is széles körű összefogásra van szükség a jobboldalon, de mára kiderült, hogy ebben az összefogásban a vezérhajót a Fidesz képviseli. Ezért üdvözöltük Izsó Gábor polgármester azon döntését, hogy a kormányzó pártok támogatása nélkül nem kívánja jelöltetni magát a polgármesteri székre. Augusztus 5-i sajtóközleményében a következőket nyilatkozta: ,,Négy évvel ezelőtt a békési jobboldalnak csak széleskörű összefogással sikerült győznie. Jelenleg ez az egység megbomlani látszik, a polgármester jelölés körül kialakult vitában. Hosszas mérlegelés után Békés város érdekeit szem előtt tartva úgy döntöttem, hogy nem kívánok, egy a várost megosztó politikai csatározás része lenni. A mai politikai viszonyok között Békés versenyképességét kormánypárti vezetéssel látom biztosítottnak."

Izsó Gábor visszalépésével megfontolt, felelős és jó döntést hozott. Most azonban úgy látszik, meggondolta magát. Ezek szerint már nem kormánypárti vezetéssel látja biztosítottnak Békés város versenyképességét, és nem Békés város érdekeit tartja szem előtt? Izsó Gábor azzal a döntésével, hogy a Fidesz jelöltje ellenében indul, nem csupán elveszíti a Fidesz támogatását, hanem a Párt Alapszabályának értelmében automatikusan meg is szünteti tagságát.
,,9.§.(3) Kizárási javaslat nélkül megszűnik annak a tagnak a tagsági viszonya, aki - a Szövetségen belül arra felhatalmazott testülettel történő előzetes egyeztetés és annak hozzájárulása nélkül -, az Európai Parlamenti, az országgyűlési, vagy az önkormányzati választásokon bármely más szervezet képviseletében, vagy független jelöltként, akár egyéniben, akár listán, jelölteti magát a Szövetség hivatalos jelöltjével szemben."

Számunkra érthetetlen a nyugdíjba készülő Izsó Gábor lépése, hiszen a Fidesz békési elnöksége felkérte az együttműködésre, sőt, alpolgármesteri széket is kínált neki, hogy a tapasztalatait hasznosíthassuk a város érdekében.

Természetesen elfogadjuk a döntését, hiszen demokratikus viszonyok között bárkinek joga és lehetősége van arra, hogy megméresse magát, de nem értjük, miért megy szembe saját korábbi véleményével, amelyet a fentiekben idéztünk. Az őt jelölő szervezetek körül pedig nem érzünk mást, mint zavarodottságot, kapkodást és kaotikus viszonyokat. Már javában zajlik az ajánlószelvények gyűjtése, amikor úgy döntenek, hogy polgármester-jelöltet változtatnak.

A Fidesz békési elnöksége továbbra is azon a véleményen van, hogy a következő négy esztendőben Békés versenyképességének megőrzéséért a legtöbbet a Fidesz parlamenti frakciójában ülő Erdős Norbert teheti, hiszen ő van legközelebb azokhoz a döntéshozókhoz, akik Békés város fejlődését is befolyásolhatják. Bízunk abban, hogy a békésiek is tisztában vannak ezzel, és ajánlószelvényeikkel és majdan szavazataikkal is a Fidesz polgármester-jelöltjét és a Fidesz képviselő-jelöltjeit támogatják. A Fidesz polgármester-jelöltje Erdős Norbert. A Fidesz képviselő-jelöltjei: 1. körzet: Balog Zoltán; 2. körzet: Csibor Géza; 3. körzet: Erdős Norbert; 4. körzet: Lele Árpád; 5. körzet: Blaskovits Péter; 6. körzet: Rácz Attila; 7. körzet: Kárp Imre; 8. körzet: Koppné Dr. Hajdú Anikó.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!