XX: Molnár Miklós Kosárlabda Emléktorna a békési lányokkal!


A megyei diákolimpiai sikerek után a XX. Molnár Miklós Nemzetközi Kosárlabda Emléktornán is folytatták a jó szereplést a Békési Kistérségi Iskola Karacs Tagintézményének fiú és leány sportolói.

A mezõberényi tornán a serdülõ fiú csapat - magabiztosan, három gyõzelemmel - aranyérmet szerzett. Legyõzték a gyulai, a mezõberényi és a Németországból, Wurzen városából érkezett fiúkat is. A gyõztes csapat névsora: Vámos László, Hortobágyi Viktor, Molnár Tamás, Pataky Ádám, Nagy Csaba, Tóth Bence, D. Nagy Márton, Garbár Balázs, Szöllõsi Roland, Molnár Ákos, edzõ: Bányai Péter.

A csapatból különdíjat kapott Vámos László.

A gyermek fiúk is versenyben voltak az aranyért. Balog Lajos edzõ fiai elsõ napon legyõzték nagy pontkülönbséggel a Mezõberény és a Gyula csapatait. Következõ napra maradt a döntõ a másik veretlen szlovák Poprád csapatával szemben. Érdekes, izgalmas, színvonalas meccsen 7 ponttal nyert a szlovák csapat, így a Békés az ezüstérmet szerezte meg.

A csapat névsora: Kopanyicza András, Nagy Csaba, Pataky Ádám, Molnár Ákos, Lipcsei Imre, Oláh Zoltán, Kelemen Norbert, Szabó Krisztián, Bánszki Róbert, Nagy Tamás, Budai Gábor, Budás Norbert, Kovács Patrik, edzõ: Balog Lajos

A torna legeredményesebb játékosa Nagy Csaba lett 79 ponttal, és különdíjat kapott a békési csapatból Molnár Ákos.

A 7-8. osztályos lányok is jól szerepeltek, 2 pont választotta el õket az aranyéremtõl. A szerbiai Csantavér csapatát mindenki legyõzte (a békésiek 112-9 arányban!), viszont a másik három csapatnál körbeverés alakult ki. A békési leányok 10 ponttal gyõztek a Mezõberény ellen, majd 6 pontos vereséget szenvedtek a Hódmezõvásárhelytõl. A Mezõberény-Vásárhely meccs döntött az elsõ három hely sorsáról, sajnos a berényiek csupán egy ponttal tudtak gyõzni (pedig 3 pontos sikerük már békési aranyat ért volna), így maradt az ezüstérem.

A csapat névsora: Szeverényi Beáta, Veres Kata, Szõke Csenge, Vetési Ágnes, Mucsi Enikõ, Kelemen Cintia, Balog Tünde, Balog Emese, Csontos Nikolett, Földesi Boglárka, Taró Gabriella, Szatmári Angelika, edzõ: Balog Vilmos

A torna legeredményesebb játékosa Balog Tünde lett 61 ponttal, s különdíjat kapott Veres Kata.

A gyermek leányoknál a békési csapat a negyedik helyen végzett a Szolnok, a Poprád és a Mezõberény mögött.

A huszadik, jubileumi tornán nagyon jól szerepeltek a békési csapatok.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!