Surman Box Club sikere az Utánpótlás Olimpián!


2009. április 8-11 között rendezték Hajdúszoboszlón a serdülõ és junior korú ökölvívók utánpótlás Olimpiáját

2009. április 8-11 között rendezték Hajdúszoboszlón a serdülő és junior korú ökölvívók utánpótlás Olimpiáját.
a 4 napos megmérettetésen rekordszámúnak mondható induló volt, hiszen 55 egyesület 249 öklözője lépett a kötelek közé a 4 nap során. A Surman Box Clubot Surman Zoltán Vezetésével 3 versenyző képviselte. Balázs László (serdülő 48kg); Fodor Milán (junior 54kg); Római József (junior 80kg). Versenyen kívül bemutató mérkőzésen vett volna részt még a csapatban Ifj. Surman Zoltán, de sajnálatosan az indulás napján igen erősen belázasodott, így nem vehetett részt a mérkőzésen.


Serdülő 48kg-ban 8 induló volt. Balázs László első komolyabb megmérettetésként vett részt ezen a rendezvényen és a 8 között Deák Tamás Szolnoki versenyzővel mérhette össze a tudását. Laci minden tőle telhetőt megtett a győzelem érdekében, de sajnos egyenlőre rutintalansága kiütközött és így pontozásos vereséget szenvedett

Junioroknak ettől sokkal nagyobb volt a tét, hiszen május végén Jerevánban rendezik a korosztályos világ bajnokságot és , hogy ott szóba jöhessenek mint induló, ahhoz legalább a döntőig el kellett jutni.
Fodor Milán korosztály 54-s korcsoportjában indult.

Ebben a korcsoportban 17 induló volt, ezért A és B csoportra bontották ezt a súly csoportot. Milán az A csoportba került ahol 9 versenyző volt. ebben a csoportban volt található az odáig két legesélyesebb fiú (Hinger Gábor Debrecen és Makula Sándor Cegléd), akik szóba jöhettek a végső győzelemre és a világ bajnokságra való kiutazás szempontjából a papír forma alapján. A mi fiún első nap előnyerőként várta a folytatást, míg a második napon már az éremért Ónodi Gábor a Budapesti Központi Sport Iskola versenyzőjével mérhette össze tudását. Az ellenfél személyében egy igen erős és kellemetlen stílusú ökölvívót ismerhettünk meg, de Milán számára nem jelentett gondot és magabiztos pontozásos győzelemmel biztosította be magát a legjobb 4 között. A folytatásban már a döntőbe jutásért az egyik kiemelt Hinger Gábor DVSC-s versenyzővel találkozott. az aznapi találkozók közül többen az egyik legjobb mérkőzésként emlegették ezt a találkozót, hiszen mind két versenyző igen magas szintű tudásról adott tanúbizonyságot. Bár igen kemény csatározás jellemezte a mérkőzést, ennek ellenére Milán győzelme egy pillanatnyi ideig sem volt kétséges és ennek megfelelően az ő pontozásos győzelmét hirdették ki és így készülhetett a másnapi döntőre, ahol a ceglédi Makula várta.

A döntőt igen nagy taktikai és technikai csata jellemezte és a jelenlevő közönség és szakemberek is "csettinthettek" a mérkőzés láttán. Mindkét versenyző felvonultatta tudása legjavát amely mind két versenyző részéről korukhoz képest igen magas szintről tett tanúbizonyságot. Ezt a mérkőzést sajnos Milán 2:1 arányú pontozással elvesztette, de olyan szintű mérkőzést láthattak a jelenlevők, hogy bárkit hoztak ki győztesnek a bírók az megérdemelte. Ezzel versenyzőnk a válogatottságot jelentő ezüstéremmel zárta a viadalt.
Római József a négy napos verseny első napján előnyerőként várta a folytatást. A második napon az Edőcs I. SE (Budapest) versenyzőével Horváth Ottóval kellett volna megmérkőznie, de a budapesti fiú a mérkőzés előtt úgy döntött, hogy nem vállalja a megmérettetést Józsival, így a bemelegítést követően Józsi gyorsan le is vehette magáról a felszerelést és szintén mérkőzés nélkül jutott tovább a legjobb 4 közé, ahol a gyöngyösi Német Martin várta.


Az ellenfél közel egy fejjel magasabb volt mint versenyzőnk, de ez nem okozott gondot Józsinak és Országos Bajnoki ezüstérmeshez méltó módon egyhangú pontozással győzte le ellenfelét. A döntőben a budapesti Vasas versenyzője Radics Attila várt reá. Ezen a találkozón Józsi kicsit az ején "elaludt" és sajnos a "rakétákat" sajnos későn gyújtotta be. az első két menetben lassan felpörögve az ellenfél elhúzott a pontszámokat tekintve. A 3. menetben mikot Józsi felvette a tempót az ellenfélhez több ízben is orvost kellett rendelni hiszen több sebből vérzett, de sajnos ez nem volt elég a győzelemhez, és így Józsi is pontozásos vereséget szenvedett és ezzel a második helyet jelentő ezüstérmet akaszthatták a nyakába.


Versenyzőim ismét bebizonyították, hogy kitűnő sportolók és azt, hogy a nehéz körülmények ellenére, amelyek a felkészüléseinket hátráltatják mindenkinek számolniuk kell velük, aki rajtuk keresztül akarnak a legjobbá válni. A versenysorozat alakalmával több szakember is gratulált a teljesítményükhöz és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke Dr Csötönyi Sándor is elismerően nyilatkozott versenyzőimről, amely számomra igen megtisztelő. Ez az eredmény is bebizonyította, hogy annak ellenére, hogy sokan megpróbálják az egyesület munkáját hátráltatni még az ökölvívó sport berkein belül is, mégis érdemes azokkal a gyerekekkel dolgozni, akik bennünket választanak, hiszen munkánk tiszta, őszinte és eredményes.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!