Egy éve a BFKC élén! - Interjú Polgár Zoltán klubvezetõvel!


A részletek

Közel egy éve vetted át a klub irányítását. A gazdasági beszámolóból kiderül, hogy 2, 148 millió forint profittal zártuk a szezont. Minek köszönhetõ ez?

Épp egy éve történt az ügyvezetõ váltás, amit a képviselõtestület meghosszabbított három évvel a júniusi ülésén. Az egy évvel ezelõtt átvett Kézilabda Kft. nagyon nehéz helyzetben volt. Sok minden közrejátszott, de elsõsorban a potenciális "nagy" szponzorok elmaradása, másodsorban a fedezet és anyagi háttér nélküli ígérések. Átfordult negatív irányba a Kft., és ezzel a Club élete is végessé vált. Az Önkormányzatnak meg kellett lépnie azt a súlyos lépést, amit annyian sajnáltunk, hogy feladja az elsõosztályú tagságát. Az elmaradott fizetéseket is rendezni kellett, amik a legnagyobb tételek voltak. Sokan meglepõdnének az elsõosztályú kézilabda sportágban lévõ játékosok járandóságán. Az NB1/B- ben az elsõ feladatunk a fizetések tizedére csökkentése volt, így lehetett a legtöbbet spórolni. Nincs ígérgetés, nagyotmondás, csak annyit fizetünk játékosainknak, amire fedezet van. Ez volt a nagy rész, emellett nagyfokú spórolás és szerény anyagi körülmények közötti dolgozás történt, történik. Ezeket megtéve sikerült normalizálni gazdasági helyzetünket.

A hosszú távú terv egy ütõképes felnõtt csapat kialakítása, illetve az utánpótlás további fejlesztése békési kötõdésû játékosokra építve. Milyen úton jár eddig ez a project?

Az NB1/B nagy elõnye, hogy utánpótlás nevelés szempontjából sokkal kiegyensúlyozottabb. Elsõ lépésként egy teljesen új rendszert építettünk ki. Ennek eredménye, hogy több mint száz gyermek kezdett kézilabdázással foglalkozni tavaly óta. Nagy feladatot és sok munkát fog jelenteni számunkra a rendszer fenntartása. Sok megyei gyõztes csapat mellett országos elõdöntõs és két döntõbe jutott csapatunk van. Az egyik a 8 éves gyerekeink, a másik pedig a 13 évesek. Itt kell megemlítenem Kádas László, Gécs Mihály és Kovács István nevét, akik minden nap (!) edzik a gyerekeket. Az utánpótlás második lépcsõje az óvodák bevonása, ahol a nagycsoportosokkal fognak edzõink foglalkozni. Az óvodák vezetõi örömmel fogadták kezdeményezésünket. Óvodától érettségiig kézilabda utánpótlás Békésen! Harmadik lépcsõfoka a kézilabda és város utánpótlásának is a 2010/ 2011- es tanévben bevezetésre kerülõ sportszakosztályok a Békési Kistérségi Iskola elsõ és ötödik osztályában.

6. helyen végeztünk a másodosztályban. Milyennek értékeled a szezont?

A tavalyi felnõtt csapat elsõ edzésein nem túlozva a játékosok egymás nevét sem ismerték. Ezzel szemben sikerült elérni az elvárásokat, ami azt jelentette, hogy végezzünk a tabella elsõ felében, továbbá veretlenül fejezzük be a bajnokságot hazai pályán. Ez szép teljesítmény, ha azt is belevesszük, hogy az egyik gólerõs játékosunk (Molnár István) már a bajnokság elején sérülés szenvedett, és Simon Bence inkább tavasszal állt a csapat rendelkezésére. A csapat erejét mutatja, hogy ezen körülmények között színvonalas mérkõzéseket játszott itthon, és elnyerte a nézõk szimpátiáját. A nézõk segítsége mellett Gávai Feri munkájára, gyõzni akarás és motiváció átadóképességére is nagy szükség volt. Nagy szerepük van még segítõinknek és szponzorainknak, akiknek ezúton is köszönöm a csapat támogatását és sokféle módon való segítségüket!

Mi a célkitûzés a 2009- 2010-es szezonra?

Ebben a szezonban az elvárás az elõrelépés. Alapcélunk ismét a hazai mérkõzések megnyerése, illetve az idegenbeli pontok szerzése, amivel adós maradt a tavalyi csapat. Elkezdtük a felkészülést július 19- én. Egy hét edzõtáborral a Balaton partján, ahol napi 3 edzéssel készülnek a fiúk. Ezután végig itthon készül a csapat. Edzõmérkõzéseink idõpontjai megtekinthetõk honlapunkon (www. bfkc.hu) és a helyi médiában is.

Milyen játékosmozgások várhatóak a csapaton belül?

A felnõtt csapat ütõképessége érdekében eddig két játékost igazoltunk a békési Molnár Sándor és az NB1- es múlttal rendelkezõ köröstarcsai Molnár Zoltán személyében. Tárgyalásban állunk még két NB1- es játékossal.

Mikor kezdõdik a bérletárusítás? Milyen áron lehet majd hozzájutni?

Augusztus közepén kezdjük a bérletek árusítását. Hét hazai mérkõzésünk lesz itthon az õsszel. A tavalyi évhez hasonlóan szeretnénk a bérletes nézõinknek kedveskedni azzal, hogy egy mérkõzést ingyen nézhetnek meg, így a bérlet ára 5600 ft. helyett 4800 ft. lesz.

HAJRÁ BFKC!

(Képünkön a csapat a tegnapi edzõtábor zárásán, Balatonfenyvesen, jobbszélen Polgár Zoltán ügyvezetõ, további képeinkért katt ide: )


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!