Nagy KUL - TÚRA - Pályázatot nyert a Békési Múzeum


Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Reneszánsz Túrák sikerét felismerve, 2009-ben kibõvített tartalommal kívánja folytatni a diákcsoportok országos utaztatási programját, ezért „Nagy KUL-TÚRA” címmel pályázatot hirdetett a közgyûjteményi programcsomagok kidolgozására.

A Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum e kiírás 4. pontjára pályázott, amely a vidék szellemi és tárgyi örökségével való ismerkedést állítja a középpontba. Programcsomagunkat, amely a „Ne kukoricázz másokkal, csak velünk! – A kukorica sokszínû hasznosítása a parasztgazdaságokban” címet viseli, a bírálóbizottság a megfelelõnek ítélte, így azt az iskoláknak a „Nagy KUL-TÚRA” múzeumpedagógiai, könyvtári és levéltári programokon való részvétel támogatása közoktatási intézmények számára címmel meghirdetendõ pályázat programkínálatába beillesztette.

Júniustól október közepéig várhatóan az ország számos pontjáról érkeznek 7-12 éves korú gyermekek a Békési Tájházba, hogy közelebbrõl is megismerkedjenek a kukorica történetével, termesztésének, feldolgozásának menetével, munkaeszközeivel, sokszínû hasznosításával, megkóstolják a kukoricából készült ételeket. A részletes leírást, mely az opcionális délutáni programokat is tartalmaz, s így egy egész napos vidám, színes elfoglaltságot kínál a részt vevõknek, késõbb közöljük.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!