Izsó Gábor Békés város független polgármesterjelöltjének sajtóközleménye


Részletesen:

Az elmúlt hónapokban Izsó Gábor, Békés város polgármestere, független polgármester jelölt több egyeztetést is folytatott a város további fejlesztésének érdekében. Békés jelenlegi gazdasági helyzetét, lehetőségeit figyelembe véve került kidolgozásra a következő ciklusra vonatkozó Gazdasági Program, amely a Kormány gazdaságpolitikájának és a térség adottságainak figyelembe vételével megvalósulhat a városban.

Az elmúlt négy év gazdaságpolitikai irányát követve a programba több új pont is került.

1. A leendő városvezetés pályázati munkáját még inkább a munkahelyteremtés köré építi fel.

2. A folyamatban lévő beruházásokat, mint a járóbeteg-ellátó intézet reumatológiai részének rekonstrukciója, a termálmedence építése vagy az új bölcsőde felépítése be kell fejezni.

3. Növelni kell a város gazdasági életében és munkahely-teremtési törekvéseiben a mezőgazdasági feldolgozó- és könnyűipar valamint az élelmiszeripar súlyát.

4. Békést be kell kapcsolni a hazai és a nemzetközi turizmusba.

5. Kiemelt feladat az utak, utcák aszfaltozásának folytatása is, párhuzamosan a Peremkerületi Programmal. Folytatni kell a külső városrészek rendbe tételét, élhető közterületekkel, tiszta, jól járható utcákkal. Ezt az irányvonalat követve a járóbeteg-ellátó intézet reumatológiai részének és a termálmedence felújítása mellett – melyek építése jelenleg is folyamatban van – megtörténik a strand rekonstrukciója is.

6. A korábban épült kerékpárutak karbantartása mellett továbbiak kialakítására is sor kerül, elsősorban Tarhos irányába. Kialakításra kerül a már tervezés alatt lévő segítségnyújtó rendszer, mely az idős emberek létbiztonságát javítja majd.

Izsó Gábor független polgármesterjelölt és a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör részletes programját hamarosan minden békési háztartásba eljuttatják.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!