Erdős Norbert közelménye:


Részletesen:

Megegyezés Békésért!

Erdős Norbert, Békés Országgyűlési Képviselője, Alpolgármester sajtóközleménye:

Egy rendkívüli bejelentést kívánok most tenni, és eljuttatni önökhöz.
Július 30- án ismertette meg önökkel a helyi Fidesz, a polgármesterjelöltjét Erdős Norbertet.
Az azóta eltelt időben a helyi politikában kikristályosodott, hogy a polgármesteri székért való küzdelem, a vártnál is erősebben megosztotta a békési közvéleményt. Ez a megosztottság – amelynek arányait még nem ismerhetjük – odáig vezetett, hogy barátok, szomszédok, rokonok, munkatársak kerültek egymással szembe azon az alapon, hogy ki-kivel szimpatizál a politikai szereplők közül.
Egyértelművé vált számomra, amint közeledünk a választás időpontja felé, hogy ez a megosztottság károsan hat a város közéletére, és ami ennél is fontosabb a mindennapi kapcsolatokra. A polgármesteri székért indulók, azaz a négy jelölt harca, azt a veszélyt hordozza magában, hogy a három egymással vetélkedő jobboldali polgármester-jelölt mellett reális esélye lett, az MSZP polgármester-jelöltjének a győzelemre. A három külön induló jobboldali polgármester jelölt versengésében, nevető negyedikként, megszerezve a polgármesteri tisztséget, Békés ismét MSZP-s vezetés alá kerülhet.
Ez az a pillanat, amikor egy felelős politikusnak meg kell állnia, és el kell gondolkodnia. Mi a helyes döntés most? Mit kell tennem most? Hogyan képviseljem azokat az embereket, akik bennem, és a mögöttem állókban bíznak?
Több mint háromezren juttatták el az ajánlószelvényeiket hozzám, támogatásukról biztosítva. Vajon mit gondolnak ők, és mit gondolnak azok, akik nem juttatták el a szelvényüket, de rám szavaznának a jelenlegi helyzetben? A racionális döntés az lenne, ha Izsó Gábor, lemondana a polgármesteri jelöltségről, mint ahogy azt meg is tette augusztus 5-ei sajtóközleményében. Idézem:
„Négy évvel ezelőtt a békési jobboldalnak csak széleskörű összefogással sikerült győznie. Jelenleg ez az egység megbomlani látszik, a polgármester jelölés körül kialakult vitában.
Hosszas mérlegelés után Békés város érdekeit szem előtt tartva úgy döntöttem, hogy nem kívánok, egy a várost megosztó politikai csatározás része lenni. A mai politikai viszonyok között Békés versenyképességét kormánypárti vezetéssel látom biztosítottnak.
A KDNP jelölés elveszítésével ezt polgármesterként nem tudom megadni Békés városnak. Bízom abban, hogy döntésemmel egy nyugodt kampány és sikeres választás elé néz városunk, melynek szolgálatát továbbra is célomnak tekintem.”
Idézem még egyszer: „A mai politikai viszonyok között Békés versenyképességét kormánypárti vezetéssel látom biztosítottnak”.
Később, a képviselő testületi székükből fakadó, a hatalomhoz görcsösen ragaszkodó, párttámogatottsággal nem rendelkező civil jelölő egyesületbéli „barátok”, Izsó Gábort nem engedték visszalépni. Belehajszolták a jelöltségbe, kizárólag azért, hogy mögé bújva egyéni érdekeiket továbbra is érvényesíthessék. Ebben a helyzetben úgy érzem, az a helyes, ha én lépek vissza a polgármester jelöltségtől, és az eddigi módon szolgálom a városunkat, teret engedve Izsó Gábornak.
Lesz, aki jegyzetében azt írja majd, hogy Erdős megfutamodott, vagy magasabb pozíció reményében hátrált ki a megmérettetés elől. Lehet majd ilyeneket írni, de most, felelős döntésnek ez látszott számomra. A városunk érdeke mindennél fontosabb!
A szocialista restauráció, csak ezen a módon akadályozható meg. Mivel másoknak fontosabbak az egyéni céljaik, egyéni érdekeik, mint a kormánypárti egység fenntartása, ezért ebben a kiélezett helyzetben, egy pillanatig sem haboztam a megegyezéssel, mert annak megteremtéséért nem elég beszélni róla, és hirdetni azt, tenni is kell érte.
Megegyezésünk Izsó Gáborral, a széthúzás megszüntetésével, reményeim szerint jó példát szolgáltathat a többi jobboldali jelölő szervezet részére is a kormánypárti városvezetés megtartása érdekében.
Arra kérem Önöket, hogy segítsék szavazatukkal, a Fidesz támogatottságát élvező Izsó Gábor polgármesterré választását. Arra szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a körzetekben induló Fideszes képviselőjelöltek testületbe juttatásával tudják Izsó Gábor polgármestert segíteni abban, hogy a Fidesz politikája révén városunk kiteljesedjen. A Fidesz által támogatott képviselők többségbe kerülésük esetén garanciát jelenthetnek arra, hogy a város fejlődéséhez feltétlenül szükséges kormányzati segítség ne maradhasson el, és Békés városa megkaphasson minden olyan támogatást, amely az elkövetkező időszak céljainak megvalósításához elengedhetetlen. Október 3-án szavazzanak a Fidesz jelöltjeire.


Erdős Norbert
Országgyűlési Képviselő, Alpolgármester


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!