Izsó Gábor sajtóközleménye Erdős Norbert visszalépéséről!


Erdős Norbert sajtóközleményére reagálva az alábbiakat kívánom elmondani.

Tisztelt Választók, Békésiek!

A mai napon Erdős Norbert, Blaskovits Péter a békési Fidesz nevében egy ajánlattal keresett meg, mely szerint Erdős Norbert bizonyos feltételek mellett visszalépne a polgármester jelöltségtől. Két alpolgármesteri széket kértek cserébe és gyors választ vártak. Megegyezés közöttünk nem jött létre, s ennek két oka van.

Ebben a kérdésben csakis az engem támogató, Békés városát jelenleg immár négy éve sikeresen szolgáló Jobboldali Összefogás frakciójának és képviselő jelöltjeinek állásfoglalása után kívántam nyilatkozni.

Mint azt bizonyára sokan tudják, korábban is kerestek meg ajánlattal a fenti politikusok, akkor világossá tettem és tettük ma is a Jobboldali Összefogás képviselő jelöltjeivel: semmilyen pozíció nem lehet háttéralku kérdése, a választók megkerülésével még az alpolgármesteri szék sorsa sem dőlhet el.

A fentiekhez most is tartom magam, tehát megegyezés nem született. Ennek ellenére Erdős Norbert, mialatt a Jobboldali Összefogás képviselői tanácskoztak, bejelentette visszalépését, hivatkozva nem létező megegyezésünkre.

A Képviselő Úr által megtett lépést ésszerűnek tartom, tekintetbe véve, hogy városunkban a közéletet valóban oly mértékben foglalkoztatja az ő jelöltsége, mely megnehezítheti munkáját a településen. A személyemre és a Jobboldali Összefogás jelöltjeire leadott ajánlószelvények mennyisége és a békésiek közvetlen véleménnyilvánítása egyértelművé tette az elmúlt négy év munkájának folytatása iránti igényt Békésen. Ezért ezúton is köszönetet mondok. A Jobboldali Összefogás csapatából soha senki nem befolyásolt az újraindulásomban, de mindvégig támogatásukról biztosítottak. Békésért tenni akaró valamennyi képviselőtársammal eddig is együtt tudtam dolgozni, s ez a jövőben sem lesz másképp. A város jövője érdekében a választások után tehát nem zárkózom el semmilyen egyeztetéstől, de a döntés Békés polgárainak kezében van.

Ezúton kérem támogatóinkat, szimpatizánsainkat, hogy most se a politika világában megszokott „úri huncutság”, manipuláció, hanem hagyományos, megszokott értékeink mentén kövessék a kampány menetét. Csapatunk, a Jobboldali összefogás továbbra is egységes, kitartunk a programunk és a Kormány támogatása mellett. Kérem Támogassanak továbbra is mint független polgármester jelöltet, és a Jobboldali Összefogás képviselő jelöltjeit.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!