A Fidesz a Helyi Választási Bizottsághoz fordul!


Infomációnk szerint döntés holnap. A sajtóközlemény:

Békés Város Helyi Választási Bizottsága

Békés


Tisztelt Bizottság!



Alulírott Csibor Géza Békés .......utca....... sz. alatti lakos ( emailcím ) az alábbi

Kifogással


fordulok a Tisztelt helyi Választási Bizottsághoz:

Békés városában 2010. szeptember hó 16-án a település több pontján olyan választási plakátok kerültek kihelyezésre a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör részéről, amely plakátokon a Kereszténydemokrata Néppárt emblémája is szerepel. A Kereszténydemokrata Néppárttól kizárólag Erdős Norbert rendelkezik maghatalmazással arra vonatkozólag, hogy a választásokkal kapcsolatban a Párt nevében meghatalmazásokat adjon.
A plakátokon elhelyezett Kereszténydemokrata Néppárti embléma alkalmas a választók megtévesztésérére, hiszen azt tükrözi, hogy a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör jelöltjeit a Kereszténydemokrata Néppárt támogatja, így ez a Választásokról szóló 1997. évi C. törvény 3.§. a, pontjába ütközik, nevezetesen a választások tisztaságát sérti.
Szintén 2010 szeptember hó 16-án jelent meg a Békés Mátrix honlapján egy közlemény, ahol a Jobboldali Összefogás jelöltjeit a Kereszténydemokrata Néppárt által támogatott jelöltként szerepeltetik.

Kérjük a Tisztelt Helyi Választóbizottságtól , hogy állapítsa meg a jogszabálysértést és kötelezze a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kört a jogosulatlanul használt és a választópolgárok megtévesztésére alkalmas emblémával rendelkező plakátok eltávolítására, illetve a honlapon közzétett közlemény törlésére és tiltsa el a további jogsértéstől a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kört.

Mellékelten csatolom a plakátokról készült fényképfelvételeket, a pontos utca és hely megnevezésével, illetve a honlapon megjelent közlemény nyomtatott példányát.


Békés 2010. szeptember 17.

Tisztelettel:
Csibor Géza


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!