Békési Európai Autómentes Nap


2010. szeptember 22. szerda - a részletes program:


Programajánló

Bringás reggeli a FETA-val és Békés Város Önkormányzatával!

Az egészséges és környezettudatos közlekedést kezdje velünk, egy jóízű reggelivel!
Szerda reggel 6.30–8.30 között a felállított „Bringás” sátorban a FETA (Fenntartható Térségért Alapítvány) és Békés Város Önkormányzata minden kerékpárral elhaladó személyt megvendégel egy péksüteménnyel! A finom, házias jellegű ízekről aznap reggel a CSAPÓ PÉKSÉG gondoskodik!
A sátor a Múzeum köz és a Petőfi u. által közrefogott téren foglal majd helyet! Minden érdeklődőt és kerékpárost szeretettel várunk, kicsiket és nagyokat egyaránt!

Kerékpáros felvonulás a békési iskolákkal

Békés város Rendezvény teréről indul 10.15-kor a békési iskolákkal szervezett Kerékpáros felvonulás. Célunk, hogy felhívjuk az autósok, illetve egyéb motoros járművet használó emberek figyelemét arra, hogy a közlekedésnek vannak olyan alternatívái is, amelyek óvják a környezeti értékeket, nem szennyezik városunk levegőjét és még az egészségünknek is jó tesz.
Felnőttek, baráti csapatok és mozogni vágyók csatlakozását is örömmel fogadjuk!

Aszfaltrajzolás, vetélkedők gyerekeknek
óvodásoknak és iskolásoknak a FETA-val

A tűzoltó bemutatót követően a rendezvény tér aszfalt placcán kerül megrendezésre 15.00-16.00 óra között egy játékos, vetélkedőkkel egybekötött, aszfaltrajzolási lehetőség! A rajzoláshoz szükséges krétákat a FETA biztosítja, nem kell mást hozni, csak jó ötletet és kreativitást, hogy vidáman teljen a délután. A rajzolásban részt vevő gyerekek apró ajándékokat kapnak.
Várunk minden óvodás és iskolás gyermeket!

Kerékpáros ügyességi verseny, teszt és kérdőív kitőltés a FETA-val és a KIS Autós-Motoros Iskolával

A szintén rendezvény téren kerül megrendezésre az aszfaltrajzolással párhuzamosan 15.00-16.00 óra között, kerékpáros ügyességi verseny: bólyák közötti haladás, fordulás, valamint Kresz-Társasjáték. A nagyobbaknak és a bátrabbaknak ajánljuk a kérdőíves játékunkat is: Ismered-e a KRESZ tábláit? Ismered-e az új KRESZ szabályait?
A legügyesebb kerékpárosnak, Kresz-Társasjátékosnak, kérdőív kitöltőnek egy-egy ajándékot nyújt a FETA és a KIS Autós-Motoros Iskola!
A kerékpáros ügyességi versenyhez biztosítunk a békési KÖRÖSMENTI KISHAJÓ KIKÖTŐ támogatásával 6 éves kor alatti gyerekek részére 2 db kerékpárt, valamint a 1 db nagybiciklit a FETA által, amelyet a versenyben résztvevők használhatnak. Természetesen saját, hozott kerékpárral is részt lehet venni!

„KERÉKPÁROS MEGVILÁGOSODÁS”
A FETA-val és Békés Város Önkormányzatával

Ilyen még nem volt!
Éjszakai kerekezés az új kerékpárúton
2010. szeptember 22. 19.30 óra

Gyülekező: Békés, Shell benzinkút parkolója
Útvonal: Shell kút – Békéscsaba, Körforgalom – Shell kút

A Békés Város Önkormányzata és a FETA a Békési Autómentes Nap keretén belül „Kerékpáros Megvilágosodást” szervez szeptember 22-én. Így ősszel, amikor egyre korábban sötétedik, a láthatóság fontosságára szeretnék felhívni a kerékpárosok figyelmét a balesetek elkerülése érdekében.
A 470-es út mentén a békési Shell üzemanyagtöltő állomás parkolójában várjuk az érdeklődő kerékpárosokat! Az esti kerékpározáson résztvevők között kisorsolásra kerül több kerékpáros ajándék. A menet este fél 8-kor indul Békésről.
Részvételi szándékát kérjük, jelezze a gyebnar.peter@bekesvaros.hu e-mail címen vagy 06-66/411-011-es telefonszámon (166-os mellék), de ha az utolsó pillanatban dönti el, hogy szívesen eljönne, akkor is szeretettel várjuk.

A részvétel feltétele a megfelelően (elől – hátul) kivilágított kerékpár és láthatósági mellény!

Felkérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Mobilitási Hét ideje alatt csatlakozzon hozzánk, hagyja otthon autóját, motorkerékpárját, és gyalogosan, kerékpárral vagy tömegközlekedés igénybevételével induljon munkába, iskolába, ügyeinek intézésére! Fedezze fel az autó nélküli élet szépségeit, a mozgás élményét! Segítsen, hogy egy élhetőbb, tisztább levegőjű városban élhessünk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!