Több, mint biztonság - ökumenikus evangélizáció lesz Békésen


Időpont: Okt. 25-30.

2010. október 25-30. között nagyszabású ökumenikus evangélizációra kerül sor Békés megye negyedik legnagyobb településén, a 21 ezer lakosú Békésen. A filmvetítéses evangélizációhoz a városban működő keresztény közösségek többsége kapcsolódott.

A békési keresztény felekezetek és személyek összefogása már nem példanélküli. 1999-ben a Timóteus Társaság ötlete és koordináló munkája folytán került sorra a „Nagy Találkozás” nevet viselő nagyszabású evangélizációs sorozat, melyhez akkor a református, a baptista és pünkösdi egyházközség csatlakozott.

A Jézus élete című filmet vetítették le több napon keresztül, több helyszínen. Több, mint kétezren látták a Lukács evangéliuma alapján elkészített filmalkotást, és összesen mintegy száz megtérő, megújult hitű ember csatlakozott a város gyülekezetihez.

Az akkori evangélizáció előkészítése során létrejött egy - azóta is heti rendszerességgel működő - ökumenikus imaközösség, valamint kevéssel később megalakult az úgynevezett helyi pásztorkör. A gyülekezetek együttműködése is folytatódott, példaként a Pro Christ műholdas evangélizációt vagy közös városi takarítási akciónapokat lehet említeni.

Az idei evangélizációs sorozathoz a római katolikus, református, baptista és pünkösdi egyházak részéről összesen öt helyi gyülekezet csatlakozott. Az evangélizáció célja, hogy bemutassa azt a jó hírt a körülöttünk lévő emberek számára, melyet Isten Igéje üzen, Jézus megváltó kereszthalála és feltámadása élővé tesz.

Ez minden körülmények, válságok, gazdasági-pénzügyi nehézségek, anyagi szükségek, betegségek és egyéb zavaró hatások, „viharok” között is elérhető, igaz, örök, mindenki számára nyitott lehetőség.

A programsorozat menete: 2010. október 25-30. között naponta öt helyszínen lesz bemutatva „Több, mint biztonság” mottóval a bibliai történetekből - a Crown Financial Ministries által - feldolgozott hat rövidfilm.

A filmek mindegyike egy-egy mai válságos élethelyzetre reagál, útmutatást ad a megoldáshoz. A vetítéseket beszélgetés követi majd. Az egy hét alatt minél több személyt szeretnénk elérni a jó hír átadásával, a békésieken kívül a környező településen élőket is.

A „Több, mint biztonság” evangelizációs sorozat együttműködő partnerei:

- Békési Római Katolikus Egyházközség

- Békési Református Egyházközség

- Baptista „Tágas Tér” Gyülekezet

- Pünkösdi „Élet Fája” Gyülekezet

- Pünkösdi „Kegyelem” Gyülekezet

- Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ)

- KEVE Társaság

- CROWN Financial Ministries

- Dunántúli Mobil Evangélizációs Csoport


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!