Ezüstérem az országos elõdöntõn!


Hajrá BSZSK! Bõvebben:

A IV. korcsoportos fiú kosarasok a megyei diákolimpiai döntõ megnyerése után az országos elõdöntõben folytatták a versenyzést. Bányai Péter edzõ tanítványai Hódmezõvásárhelyre utaztak, ahol Csongrád megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye és Bács- Kiskun megye bajnokaival találkoztak.

A sorsolás alkalmával a békésiek ellenfele a Szolnok csapata lett.

Elõdöntõ:
Békés Karacs - Szolnok 60:43 (13:8, 12:11, 20:8, 15:16).
Jv.: Varga Zoltán, Szablics Péter.
Békés: Hortobágyi Viktor 10/3, Garbár Balázs 4, Molnár Tamás 9/3, Tóth Bence 5/3, Szöllõsi Roland 2. Cs.: Molnár Ákos, Nagy Csaba 2, Vámos László 10, D. Nagy Márton 11, Szabó Krisztián, Pataky Ádám, Szöllõsi Bence 7/3.

A Hódmezõvásárhely - Kecskemét találkozón a hazaiak nagy csatában három pontos gyõzelmet szereztek.
A két vesztes csapat is nagy küzdelmet vívott a bronzért, ahol a kecskemétiek csak az utolsó negyedben tudtak fordítani, és gyõzni.
Következett a döntõ, amelynek a tétje a Sopronban megrendezésre kerülõ országos döntõbe jutás volt, ahol a legjobb nyolc csapat mérheti majd össze a tudását.
Döntõ:
Hódmezõvásárhely - Békés Karacs 54:47 (18:7, 12:16, 13:15, 11:9).
Jv.: Varga Zoltán, Szablics Péter.
Békés: Hortobágyi Viktor 10/3, Garbár Balázs 2, Molnár Tamás 2, Tóth Bence, Szöllõsi Roland 6. Cs.: Nagy Csaba 4, Vámos László 8, D. Nagy Márton 10, Pataky Ádám, Szöllõsi Bence 5/3.

Ezzel az eredménnyel a karacsos kosarasok bár lemaradtak a soproni döntõrõl, de eddigi legjobb diákolimpiai eredményüket érték el. Bányai Péter edzõ a következõ idézettel gratulált a csapatának:
"Fáj, persze hogy fáj az elszalasztott lehetõség, én viszont igenis büszke vagyok a második helyre!" (Pálinger Katalin)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!