Karacsos leányok országos döntõje


Nagy küzdelem után bronzérem a lányoknál:

A IV. korcsoportos leányok a Mezőberényt legyőzve megyei diákolimpiai bajnokok lettek. Ezzel a sikerrel kiharcolták a továbbjutást az országos elődöntőbe.

Az idén Békés megye is rendezhetett elődöntőt. Így a lányok Békésen a Városi Sportcsarnokban fogadhatták a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola, a dunakeszi általános iskola és a tavalyi diákolimpiai bajnok Szolnok csapatát.

A reggeli sorsolás nem kedvezett a Békésnek, mert rögtön a Szolnok csapatával kellett mérkőzniük a döntőbe jutásért.

Az 1. meccsen a Dunakeszi legyőzte a budapesti csapatot, bár ennek a mérkőzésnek nem volt tétje. A pesti csapat csupán hét főt tudott a szabályoknak megfelelően szerepeltetni, így a Dunakeszi mindenképpen döntős volt.

A 2. meccs a Békés-Szolnok találkozó volt. A lányok bár nem játszottak jól, de mindent megtettek a sikerért.

- Az előzetes esélylatolgatásnak megfelelően a Szolnok csapatát nem tudtuk legyőzni, de tisztességgel küzdve, emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Rövid pihenő után a 3. helyért játszottunk a pesti csapat ellen, bár az igazolások hiányában ennek sem volt tétje. Mégis mindkét csapat sportszerűen hajtott a győzelemért.

A Szolnok elleni meccs sok erőt kivett a békési leányokból, s bár három negyeden keresztül vezettek, a pihentebb fővárosiak az utolsó negyedben megfordították az eredményt, és néhány pontos győzelmet arattak.

Ettől függetlenül a bronzérem a Békési Kistérségi Iskola tanulóinak nyakába került.

Szolnok - Békés 51-25 (10-5,20-7,5-4,13-9)
Jv: Gombár, Tóth
Békés: Veres Kata(6), Kelemen Cintia(2), Szőke Csenge(1), Balog Emese(-), Vetési Ágnes(-) Csere: Szeverényi Beáta(10), Balog Tünde(5), Taró Gabriella(1), Szatmári Angelika(-), Szabó Orsolya(-), Csontos Nikolett(-), Kelemen Hanna, Koczkás Tímea Edző: Balog Vilmos

Budapest Fazekas - Békés 44-41 (9-15,12-11,10-6,13-9)
Jv: Tóth, Gombár
Békés: Veres Kata(-), Kelemen Cintia(7), Szőke Csenge(8), Balog Emese(2), Vetési Ágnes(4) Csere: Szeverényi Beáta(8), Balog Tünde(10), Taró Gabriella(-), Szatmári Angelika(2), Szabó Orsolya(-), Csontos Nikolett(-), Kelemen Hanna, Koczkás Tímea Edző: Balog Vilmos


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!