Újra Döntõben a Békési Curlingcsapat!


A mérkõzést élõben is lehet majd követni a neten:

Május 7-én kezdetét vette a hazai szezon utolsó nagy megmérettetése a Vegyes Országos Curlingbajnokság.
A vegyes kiírás sajátossága, hogy 2 női és 2 férfi játékos alkotja a csapatot és a nemek váltott sorrendben kell, hogy csúsztassák a köveiket.

A Békési Torna Egylet 2 csapatban is indította játékosait.
A Tűzmadarak névre átkeresztelt négyesben Riesz Gábor és Belleli Lajos a Jégmadarak két oszlopos tagja a női bajnok Wallis lányaival, névszerint Bartalus Krisztivel és Nagy Gyöngyivel kiegészülve elsőként jutott a döntőbe a tavalyi bajnok Wallis Sc legyőzésével, mely csapat két vezéralakja a két hete Vegyes-Páros VIlágbajnoki ezüstérmet nyert Szekeres Ildikó és Nagy György.

Az elődöntő másik összecsapásán a Makuka néven induló BTE End Hunters lányok, névszerint Halász Csilla és Rókusfalvy Orsi, férfi oldalról pedig Rókusfalvy András (BTE Jégmadarak) és Ézsöl Gábor (FTC) szintén legyőzte a címvédő Wallis együttesét, akik így bronzérmesek lettek. A hétfőn 13:00-kor kezdődő 2 nyert meccsig tartó döntőt így szinte Békési rangadóvá alakította a két bejutott csapat. A tét a Magyar Bajnoki Cím mellett a vegyes válogatottság és a szeptemberi Vegyes Európabakjnokságon való részvétel joga.

A mérkőzések interneten is megtekinthetők lesznek a http://www.ustream.tv/channel/curling-hungary-ob oldalon hétfőn 13:00-tól és 19:30-tól. Amennyiben a két összecsapás 1-1-el végződik a 3. döntő mérkőzés kedd este 19:00-tó kerül megrendezésre.

Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!