Fejlesztési hitelekről döntött a város


Részletesen:

A képviselő-testület több ízben is foglalkozott a fejlesztések finanszírozási kérdéseivel. A város intézményeinek működése biztosítva van, azaz nem kellett felvennünk működési hitelt, négy projekt önerejének biztosításához viszont fejlesztési hitelt tervez felvenni a város.

Az uszoda építése, a város belterületén kerékpárút kialakítása, a malomasszonykerti ivóvízvezeték kiépítése és a Dánfoki út felújítása összesen 172,4 millió forint önerőt igényel, ennek nagy része 155 millió forint fejlesztési hitelkeretből lenne finanszírozva az alábbi táblázat szerint:


A beruházás megevezése

Pályázati támogatás összege
Az önkormányzati önerő

összege


Hitelből finanszírozható önerő összege
Uszoda építése 150 millió Ft 138,7 millió Ft 124, 3 millió Ft
Kerékpárút építés belterületi szakaszon

13,7 millió Ft

13 millió Ft
A malomasszonykerti ivóvízvezeték kiépítése
14 millió Ft

7,4 millió Ft

6,3 millió Ft
Dánfoki út felújítása 10,6 millió Ft 12,6 millió Ft 11,4 millió Ft
Mindösszesen: 174,6 millió Ft 172,4 millió Ft 155 millió Ft







A pénzügyi lehetőségek között elsősorban a korábban már sikeres, nagy bevételt hozó kötvénykibocsátás merült fel, de az ország súlyos pénzügyi helyzete miatt 2008 végén a bankok már nem adtak olyan kedvező ajánlatokat, mint korábban tették

A képviselő-testület határozatában úgy döntött, hogy a "Sikeres Magyarországért" Önkormányzati Infrastruktúra Hitelprogram keretében, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB Zrt.) által refinanszírozott hitelre ír ki közbeszerzési eljárást. A közbeszerzési kiírás – melyben 1 év türelmi idővel, 5 éves lejáratú hitelfeltételeket kért önkormányzatunk – azóta megjelent az Európai Unió hivatalos lapjában. A részvételre jelentkezés határideje június 2.

Forrás: Városházi Krónika áprilisi száma


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!