Olimpiai Reménységek Tornája


A Szlovák Amatõr Ökölvívó Szövetség meghívására vett részt a Magyar Junior válogatott a szlovákiai Nove Mesto városában megrendezésre kerülõ Olimpiai Reménységek Tornáján, 2009. május 16-17-én.

A rangos viadalon a Szlovák csapat mellett Litvánia, Csehország, és Lengyelország Junior korú válogatottja várta a magyar junior válogatottat.


Magyarország a 43kg-os súlycsoportban nem vitt versenyzõt, ám a további 13 súlycsoport mindegyikében volt magyar résztvevõ.


Farkas József a junior válogatott edzõjének beszámolója alapján, teljes sikerorientált hozzáállás, pozitív hangulat, és eredmény-centrikus küzdeni tudás jellemezte a magyar versenyzõket.

A csapat kivívta valamennyi résztvevõ ország maximális elismerését. A tornán 23 mérkõzést vívtak fiataljaink, s e mérkõzésekbõl 15 gyõzelmet értek el, míg 8 esetben „maradtak alul”.

A csapatversenyben második helyen végezet a magyar csapat, ebben azonban az utolsó két küzdõ a békési Surman Box Club versenyzõje Római József és Tóth Alex veresége döntött. Római igen szoros mérkõzésen kapott ki.


Farkas József így vélekedett rövid beszámolójában Józsi teljesítményérõl:

80 kg-ban A békési Surman Box Club versenyzõjére, Római Józsefre az utánpótlás Olimpián figyeltem föl.

Nem okozott csalódást! Cseh ellenfelét az elsõ napon az elsõ menetben döntõ fölénnyel verte! Vasárnap már lényegesen nehezebb dolga volt, ám ekkor is vezetett a második menet végéig, csak az utolsó pillanatokban ment el egy kissé a mérkõzése (11:8.)


Szakos József a csapat vezetõje e képen véleményezte Józsi teljesítményét:

Római mindkét mérkõzésen tudása legjavát adva harcolt. Az elsõ nap magabiztosan és kiváló technikával gyõzött. A döntõben egy hullámzó találkozón igen szoros fej-fej melletti mérkõzésen kevéssel alul maradt. Abban az esetben, ha az Õ kezét emelik a magasba, akkor sem történt volna igazságtalanság, de így sem történt. Gratulálok.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!