Hajdú Kupán a Surman Box Klub


2009.május 16-17-én rendezték Hajdúböszörményben a Hajdú Kupát. A Surman Box Clubot 5 versenyzõ képviselte. Ifj. Surman Zoltán a gyerek korcsoport 36kg-ban.

Ebben a súlyban 2 induló volt így Zoli már az elsõségért vívta a mérkõzést. Ellenfele a Hajdúböszörményi Balogh Alex volt és mind a ketten nagyon ügyesen egy igen technikás mérkõzést vívtak. A végeredmény pontozásos gyõzelem Ifj. Surman Zoltán részére, így ezzel az elsõ helyet szerezte meg.


Serdülõ korcsoport 50kg-ban egyesületünket Balázs László képviselte. Ebben a súlycsoportban 4 induló volt. Laci a DVSC-Derecske versenyzõjével, Papp Zoltánnal találkozott, ahol a mérkõzés elsõ részében versenyzõnk kitûnõen irányította a mérkõzést, de sajnos az idõ múlásával az ellenfél egyre jobban felé kerekedett versenyzõnknek és végül pontozásos vereséget szenvedtünk, így Lacinak a 3. hellyel kellett beérnie.

Junior korcsoportban, a 46kg-os kategóriában a Békési TE egyesületétõl frissen átigazolás alatt álló Rózsavölgyi Richárd következett. Richi súlycsoportjában 3 induló volt és erõnyerõként került a döntõbe, ahol Illés Norberttel találkozott, de sajnálatosan a Békési TE ökölvívó klubnál Maczik Pál irányítása alatt eltöltött 2 és fél év alatt igen csekély szakmai tudásra tett szert, pedig egy igen tehetséges gyermekrõl van szó, akinek több éve ment kárba ezzel. Sajnos ez a döntõben vívott mérkõzésén is meglátszott és ennek megfelelõen már az elsõ menetben feladni kényszerültem a mérkõzést és így Richi a 2. helyen zárta a versenyt. Egyébként a fiú igen tehetséges, de sajnos azokhoz a nálunk késõbb eredményes versenyzõvé váló emberekhez hasonlóan, akik korábban az elõl említett csapatból átigazoltak hozzánk, igen komoly szakmai hiányossággal rendelkezik. De meglátásom szerint semmi oka csüggedésre, hiszen nagyon jó a mozgás koordinációja és igen fogékony az új szakmai dolgokra. Továbbá a hozzánk korábban átigazoló Nagy illetve Fodor testvérek sem rendelkeztek nagy szakmai tudással és kizárólag versegük számát lehetett megszámlálni, de például Nagy Norbert is nálunk szûk fél éves munka alatt az országos dobogó 2 fokáig jutott úgy hogy azokat a versenyzõket késztette feladásra egy-egy menetben, akiktõl elõtte rendre kikapott. Vagy említhetném a Fodor Milán esetét, aki egyesületünk egyik legtehetségesebb versenyzõjévé nõtte ki magát a nálunk eltöltött másfél év alatt és már a magyar korosztályos válogatott tagjakét és a Héraklész program résztvevõjeként tartják számon.


Csapatunk következõ tagja Fodor Milán a junior korcsoport 54kg-os mezõnyében húzhatott kesztyût. Ebben a kategóriában 4 induló volt Milán az elsõ napon Varró Sándor a DVSC-Derecske versenyzõjével találkozott, akit egy igen kemény és kimerítõ csatában bár egyhangúan 5:0-ra gyõzött le. Másnap a döntõben a hazai szorító elõnyét élvezõ Balogh János következett, akit a vezetõ bíró igen szembetûnõen próbált meg segíteni, hiszen már az elsõ menet elején több nagyobb megrendítõ ütést kapott és a bíró nem akart számolni, annak ellenére sem, hogy a hazai versenyzõ már egyáltalán nem tudott védekezni és csak a menekülési útvonalat kereste. De bármennyire is szerették volna a hazai fiú gyõzelmét, Milán tehetségének és tudásának köszönhetõen a fiú egyre nagyobb „verésben” részesült és végül az elsõ menet végén a bírónak is be kellett látnia, hogy ezt nem lehet így folytatni és rászámolás után be is szüntette a mérkõzést.

Versenyzõnk így szerezte meg az 1. helyezést.


Csapatunk utolsó tagja az újonc Gulyás Péter volt. Õ a Junior korcsoport 66kg-os kategóriájában húzott kesztyût. Súlycsoportjában 3-an voltak és erõnyerõként a döntõben kellett csak megmérettetnie magát. Peti a nagyütõ versenyzõk közé tartozik és igen keményen harcolt végig, de sajnos még egy kicsit a rutintalanság meglátszik rajta, és így egy igen szoros mérkõzésen szenvedett 3:2 arányú vereséget.


Mindent összevetve ezen a versenyen 2 arany, 2 ezüst, és 1 bronzérmet szereztünk az öt indulóból. Versenyzõimnél, fõként az újoncoknál látható volt még kisebb-nagyobb hiányosság, de ezeket úgy gondolom, hogy a megfelelõ mérkõzés számot elérve kellõ rutinnal tudjuk majd pótolni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!