Fodor Milán Bajnok Mostarban is!


2010. október 29-31között Bosznia – Hercegovinában rendeztek egy igen nívós Ifjúsági válogatott versenyt, ahol a békési Surman Box Clubot Fodor Milán képviselte.

Ezt megelőzően a fiatalok a Tatai edzőtáborban készültek a megmérettetésre, amely viszonylagosan rendhagyó volt, hiszen minden súlycsoportban a lehetőség szerint a két legjobb magyar versenyzőt hívták be a táborba és „versenyeztették” őket egymással. Milán ezt a versengést is megnyerve jutott ki a Mostarban zajló nemzetközi tornára.

A magyar különítmény a korosztályos lehetőségekhez képest minden, azaz 10 súlycsoportban indított versenyzőket. A csapatot Metzger József vezette és segítője az egykori kitűnő versenyző Turu István volt.

Milán az 56kg-os súlycsoportban indult és nagyon jó formában kezdte meg a versenyzést. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a döntőben a Montenegrói Babac Adnan ellen már az első menetben négy pontos vezetésre tett szert, úgy hogy a fiúra számolni is kellett egyszer. A nagy fölényt és tudásbeli különbséget az ellenfél edzője is észrevette így versenyzőjét már nem engedte vissza a második menetre és feladták a mérkőzés további folytatását. Milán így szerezve meg az elsőséget.

Milán mellet a teljes magyar különítmény is jól szerepelt, hiszen a 10 induló versenyzőből 7-en kerültek a fináléba és ebből 5 aranyérem született. A Magyar válogatott 5 arany, 2 ezüst, és 3 bronzéremmel zárta a tornát és egyben a csapatversenyt is megnyerte ezzel a teljesítménnyel.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!