Megalakult a Duna Média Hálózat


Békési alapítvány az alapító tagok között

Október 28-30.között tartotta alakuló konferenciáját a Duna Stratégia keretében létrejövő Duna Média Hálózat a szerbiai Újvidéken. A háromnapos rendezvényre Békés megyéből a békési székhelyű EUNET Európai Együttműködési Hálózatokért Alapítvány kapott meghívást.

A konferencián nemzetközi intézmények, regionális és helyi rádiók és televíziók, az írott sajtó, hírügynökségek, mobiltelefon- és internet szolgáltatók, állami közigazgatási és helyi önkormányzatok, kulturális és oktatási-tudományos intézmények és civil szervezetek képviselői vettek részt a Duna menti 14 országból.

A Duna Médiahálózat alapvető célja a régió népszerűsítését szolgáló médiastratégia létrehozása, az írott és elektronikus sajtó műsor- és információcseréjének megszervezése, következésképpen a régió területén folyó információáramlás fellendítése. A hálózat támogatást nyújt a civil szervezeteknek és a helyi önkormányzatoknak, hogy jobban bekapcsolódjanak a régió társadalmi fejlesztésének folyamatába.

Az EUNET Alapítvány elnökének kezdeményezésére a hálózat egyik alhálózata a civil szervezetekből szerveződik. Ennek előkészítését az EUNET vállalta. A médiahálózatról további részletek a www.damenetwork.eu honlapon olvashatók.

Dr.Kibédi-Varga Lajos
az EUNET elnöke


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!