Szupermaratonon vett részt a Békési DAC


2009. május 23-24-én rendezték a 12. Békéscsaba – Arad - Békéscsaba Szupermaratoni Futóversenyt, amelyen a Békési DAC atlétái is képviseltették magukat.

A nõi csapatok közül a második helyet szerezték meg a Futó Babák, melynek két tagja Gyebnár Éva és Balogh Julianna voltak. Az újonnan megalakult férfiváltó (Kiss Zoltán, Mészáros Sándor, Nagy István, Szilágyi István és Trescsik Szabolcs) - meglepetésre – a hatodik helyen végzett.

A békéscsabai Szent István térrõl rajtolt a mezõny reggel kilenc órakor. A 103 kilométeres távon, az egyéni versenyzõket, a negyven férfi-, és számos nõi csapatot görkorcsolyások és a kerékpáros versenyzõk és kísérõik követték.

Az idõjárás kegyes volt az indulókhoz, hiszen mindkét nap csapadéktól mentes volt, és a meleg sem tette túlságosan próbára a futókat. Délután fél öt-öt óra tájban már mind a férfi, mind a nõi csapatot köszönthette az aradi fõtéren összegyûlt szép számú érdeklõdõ tömeg, és kezdetét vehette a jól megérdemelt pihenés. A nõi csapat nagy elõnnyel õrizte a második helyet, míg a férfi csapat tíz másodperces elõnnyel fordult a második versenynapra a hatodik helyen.

A második versenynapon 93 kilométert kellett futniuk a versenyzõknek. Aradról visszafelé a hûvös reggeli órákban indult a mezõny. A nõk stabilan tartották értékes második helyüket, míg a férfiaknak, Szilágyi István nagy hajrájának köszönhetõen, a hatodik helyen sikerült célba érkezniük.

A férficsapat tagjai a jó eredményen fellelkesülve intenzívebb edzésmunkába kezdenek a további sikeres versenyek reményében.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!