Újjászervezõdött a Békés Városi KEF


Az egykori Kábítószer Egyeztetõ Fórum tagintézményei, civil szervezetei és a Békési Mentálhigiénés Szolgálat által mûködtetett közösségi munkacsoport tagjaiból újjáalakult 2009 márciusában a Békés Városi Kábítószer Egyeztetõ Fórum.
A Fórum tevékenysége során a legális és az illegális kábítószer használattal kapcsolatos kutatással, prevenciós és ártalomcsökkentõ programokkal vesz részt Békés város közéletében.
Az elsõ taggyûlésen megtörtént a tisztségviselõk megválasztása:
Elnök: Szûcs Judit, Mentálhigiénés Egyesület, Titkár: Tüzes Katalin, Mentálhigiénés Egyesület. Vezetõségi tagok: Rostás Zita Rendõrkapitányság Békés, Diákönkormányzat mindenkori elnöke Szilágyi Éva.
A KEF a Nemzeti Drogstratégia egyik alapvetõ elvét valósítja meg helyi szinten, a közösségben történõ együttmûködést azért, hogy a „társadalom váljon érzékennyé a drogkérdések hatékony kezelése iránt, a helyi közösségek pedig növeljék problémamegoldó készségüket a kábítószer-probléma visszaszorításában.”.
A tagszervezetek az elsõ félévben összeállítják a 2009. évben megvalósítani kívánt akár az iskolán belüli és iskolai színtéren kívüli programjaikat, azok költségvetését. A rendezvények alternatívát nyújtanak a békési családok számára; cél a csellengések megakadályozása, a hasznos, szermentes szabadidõ eltöltése.
A programok megvalósítása az önkormányzattal együttmûködésben történik, illetve pályázati forrásokból.
KEF elérhetõségek: www.bekesmenta.hu
Békési Mentálhigiénés Szolgálat: 66/643-991

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!