Közel ötszáz tanulói laptop segíti a tanulást a Békési Kistérségi Általános Iskolában


Mintegy 447 tanulói és 20 tanári laptoppal gazdagodott Békésen a Békési Kistérségi Általános Iskola.

A Békés Város Önkormányzata által korábban benyújtott és nyertes TIOP 1.1.1/09/1-2010-0085 kódszámú, „E-világban tanulunk – együttnevelés modern infrastruktúrával” pályázatnak köszönhetően több mint 60 millió forint értékben tud informatikai fejlesztést megvalósítani a Békési Kistérségi Általános Iskola.

A békési polgármesteri hivatal nagytermében kisebbfajta bemutató keretében az intézményvezetők, képviselők és szakemberek megtekinthették az eszközöket működés közben.

A gépekhez tartozó eszközcsomag tartalmazza a magyar nyelvű Windows 7 operációs rendszert és Office 2007-es irodai csomagot, illetve az ún. Tantermi felügyeleti szoftvert, melynek segítségével a pedagógus látja a tanulók gépét, valamint a tanulók is láthatják a tanári laptopot a megosztó funkciónak köszönhetően, így interaktív munkát tesz lehetővé a pedagógus és a tanulók között.

Rendelkezésre áll az ún. elektronikus Enciklopédia digitális tananyag is, amely a magyar, történelem tantárgyak oktatását könnyíti meg. A program sajátosságának köszönhetően lehetővé teszi az összefüggések felfedezését a két tantárgy összevetése során. A fejlesztés 100 %-os támogatottságú.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!