Országos Egyetemi és Fõiskolás Bajnokság


Május 23 – 24 –én, Veszprémben rendezték meg az Országos Egyetemi és Fõiskolás Bajnokságot, amely egyben meghívásos verseny is volt (az országos ranglista elsõ hat helyezettjét hívták még meg).

A Békési DAC atlétái ragyogóan szerepeltek. Történetünkben még soha nem volt olyan, hogy egyszerre 4 atlétánkat is meghívják. Hortobágyi János kisebb sérülése miatt nem indult, de a többiek remekül helytálltak.

Élre kívánkozik Balasi Imre 400 méteres gátfutása. Imre a komplett magyar mezõnyt verte meg tíz méterrel, így nagy egyéni csúccsal – 51.86 másodperccel – országos egyetemi és fõiskolás bajnok lett. Futása a szakembereket is lenyûgözte. 400 méter síkon rendkívül rossz futam és pályabeosztása ellenére is egyéni csúcsot futott, 48.66 másodperccel a negyedik lett. Imre ezen a távon is képes meglepetést szerezni. És még mindig õ, a 4x400 méteres váltó befutójaként vitte sikerre egyeteme a Szent István Egyetem váltóját.

Horváth Anikó is a teljes magasugró mezõnyben versenyzett, és 170 centiméterrel a harmadik helyett szerezte meg. Kisebb technikai hibáit rendezve, jóval magasabb magasságokat fog átugrani az idén.

Hortobágyi Anikó a hétpróba számában három új egyéni csúccsal (100 m gát: 15.18, súlylökés:10.71 m, és távolugrás 550 cm) a negyedik helyett érte el, így a felnõtt válogatott kerettagsága megmaradt.

Felegyi Péter kitûnõ eredményt ért el 100 méteren. Egyesületi csúccsal, 11.05 (kézi idõméréssel 10.8), a remek hatodik helyet szerezte meg.

Varga Pál dicséretesen helytállt az atlétika legnehezebb versenyszámába, a tízpróbában. 4649 ponttal az 5. lett.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!