A Dr Hepp a Suligálán!


Beszámoló:

2009. május 21-én már második alkalommal rendezte meg a Békési Kistérségi Iskola a Suligálát. Évek óta hagyomány, hogy a tanév vége felé a legkiválóbb versmondók, táncosok, színjátszók és hangszeresek bemutatkoznak a Mûvelõdési Központ színpadán. Tavaly óta az egyesült tagintézmények legjobb mûsorszámait láthatták az érdeklõdõk – és természetesen az izguló szülõk. Míg tavaly az Eötvös Tagintézmény, 2009-ben a Karacs Tagintézmény szervezte össze mûsorrá az egyes produkciókat, melyek közül a Dr. Hepp Ferenc tagintézmény tanulóinak mûsorszámait emeljük ki.


A csaknem három órás mûsorfolyamot az Alapfokú Mûvészeti Iskola növendékei és tanárai által elõadott Magyar táncok nyitották meg.

Ezután a Majorett-csoport bevezetõ tánca következett Rábai Tímea betanításában. Ezt a mûsorszámot a Dr. Hepp Ferenc Tagintézmény 3-os és 4-es lányai adták elõ.

A folytatásban a Kistérségi Iskola igazgatónõje, Farkas Lászlóné adta át ünnepélyesen a mûvészeti munkaközösség által Joseph Haydn halálának 200. évfordulója alkalmából meghirdetett rajzpályázat nyerteseinek a jutalmakat. A Dr. Hepp Tagintézménybõl Baji Boglárka, Szerencsi Noémi, Barócsi Janka, Veres Fanni és Dávid Marcell, valamint Szabó Réka szerepelt a nyertesek között.

Majd sok-sok énekkaros töltötte meg a színpadot: a három tagintézmény egyesített énekkara a Honfoglalás címû film híres dalát énekelte: szállj, szállj, sólyom szárnyán… Királyné Fehér Ágnes vezényelt, zongorán közremûködött Németh Andrea.

Ezután négykezes zongoradarab hangzott el, majd a Karacs Teréz Tagiskola énekkara népszerû ABBA-dalokat énekelt nagy sikerrel.

Nagy tapsot váltott ki iskolánk 4.c osztályának mesejátéka, a Dér és Dúr, amelyet Barna Zoltán állított színpadra. A darab két testvérrõl szólt, akik egy összeveszés után külön mennek világgá és kalandjaik során rádöbbennek, hogy mennyire fontos számukra is a megértõ család.

Szuromi Zsuzsanna versmondása igazi élmény volt. A 6. osztályos kislány Áprily Lajos: A csavargó a halálra gondol címû versét tolmácsolta.

Õt egy egészen más, könnyedebb mûfaj képviselõi követték: a Line Fittness-Chalange csoport akrobatikus táncot adott elõ, melyet Bimbó Katalin tanított be.

A mûsor vége felé Barna Zoltán táncosai szokás szerint remek formát mutattak. A negyedórás koreográfiában galgamenti népi játékokat és táncokat adtak elõ. A színes, látványos népviseletbe öltözött alsó tagozatos táncosok lendületes táncai méltán arattak nagy sikert a nézõk között. A gyerekekkel együtt táncolt a színpadon a betanító Barna Zoltán is.

A Békési Kistérségi iskola 2. közös Suligáláját a 4.a osztályosok Magyarország címû dalra komponált mozgóképe zárta. A táncosok mögött felsorakozott az elõadás minden szereplõje, hogy együtt énekeljenek és integessenek a meghatódott és elragadtatott közönségnek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!