Vasárnap választ az ország


Menjek vagy maradjak? Természetesen nem akarunk tippeket adni senkinek, hogy milyen pártra szavazzon, de azt mindenképpen tanácsolni tudjuk, hogy vegyenek részt egyházunk tagjai a vasárnapi európai parlamenti választásokon. A választás jog és erkölcsi kötelesség. Rajtunk ne múljon!
Az európai országokban általában érdektelenség kíséri az Európai Parlament tagjainak megválasztását. Az 27 tagország közül elsõként a hollandok voksolnak: õk már június 4-én az urnákhoz járulnak. A többség 7-én, vasárnap szavaz. A 375 millió uniós állampolgárt ezentúl 736 képviselõ fogja képviselni, ezen belül hazánkat 22.
Érdekesség: Hollandiában három református érdekeltségû párt is indul: a katolikusok és reformátusok által létrehozott Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA), valamint a kálvinista Keresztyén Unió (CU) és a Politikai Református Párt (SGP). Ez utóbbi két párt közös listával indul. Az Unió minden országában indulnak hitvalló keresztyének az uniós választásokon. Romániában befutó helye van az RMDSZ listavezetõjének, Tõkés László református püspöknek. Magas magyar részvétel esetében talán ismét romániai EP képviselõ lehet Sógor Csaba református lelkész, aki jelenleg is képviselõ Brüsszelben.

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!