A békési Okányi Mihály a legjobb szólótáncos!


Megjelent: 2010 November 24. ( Szerda ) 15:09
Módosítva: 2013 Március 10. ( Vasárnap ) 15:09
Békési táncos nyerte az országos szólótáncversenyt. - Barna Zoltán beszámolója a Békés Mátrxion

2010. november 19 – 20-án, pénteken és szombaton tartották az Országos Ifjúsági Szólótáncverseny döntőjét Egerben. Hatodik alkalommal érkezett a néptáncosok 15–18 éves korosztálya az egri megmérettetésre. A nagy érdeklődés miatt területi elődöntőket rendeztek az ország három pontján. A somogyjádi, szarvasi, nyíregyházi elődöntőn részt vett közel 150 néptáncos szólóprodukcióból a zsűri 50-et válogatott be a hétvégi döntőbe.

A békésieket a szarvasi selejtezőből továbbjutott 15 éves Pankotai István és a 17 éves Okányi Mihály képviselte, akik mindketten a Békési Kistérségi Iskola Művészeti Tagiskolájának tanulói és a Belencéres Néptáncegyüttes táncosai.
Pénteken a kötelező (szilágysági), szombaton a szabadon választott táncok versenyét rendezték meg. A zsűri a hiteles előadásmód mellett a színpadi jelenlétet, valamint az átütő egyéniséget is értékelte a pár perces improvizációkban.

A lányok a "Gyöngygalléros táncos", a fiúk az "Ezüstpitykés táncos" címért versengtek. Az áhított címet végül 10 leány és 11 fiú tudhatta a magáénak a versenynap végén.

Közülük is kimagaslott a mi táncosunk, Okányi Mihály, aki nemcsak az "Ezüstpitykés táncos" címet nyerte el, hanem a szakmai zsűri egyedül csak Őt juttatta tovább a hamarosan megrendezésre kerülő felnőtt szólótáncverseny döntőjébe, ezzel is kiemelve, a többi, korosztályos táncos közül. Sokéves, kitartó, szorgalmas munka eredményezte a szerény ifjú számára ezt a sikert. Felkészítője Mahovics Tamás, a Belencéres Néptáncegyüttes művészeti vezetője volt. Gratulálunk mind a kettőjüknek!
Barna Zoltán

Belencéres Alapítvány


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!