A szakértõk méltatták az országban egyedülálló békési fejlesztésû kerékpártárolót


Ünnepélyes keretek között, szakmai kerekasztal-beszélgetés, és azt követõen kerékpártúra keretében adták át városunkban a felújított 4644. sz. közút belterületi szakaszát, és a Békés-Murony közti kerékpárút megépült, I. ütemét.

A kétszeres Kerékpárosbarát Település cím birtokos Békés szakmai kerekasztal- beszélgetésre hívta azokat a szakembereket, városvezetõket és politikusokat, akiknek éppoly fontos a kerékpározás, a kerékpárút-hálózat fejlesztése, bõvítése, mint Békésnek. Izsó Gábor polgármester köszöntõje után a megbeszélésen mutatták be elõször a nyilvánosság elõtt a „Békés – 2” elnevezésû egyedi fejlesztésû kerékpártárolót.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ részérõl Sztaniszláv Tamás fõtanácsos, a Magyar Kerékpáros Túrázók Szövetsége részérõl Székely Zsolt elnök méltatta a fejlesztést, mely az eddig ismert biciklitárolókkal szemben egyesít magában minden olyan követelményt, mely ismérve lehet egy jó tárolónak.

Felajánlották segítségüket a tároló országos népszerûsítésében is. Önkormányzatunk részérõl elhangzott, hogy a következõ lépés az új fejlesztésû tároló levédése. A szakmai beszélgetés után a résztvevõk kerékpáron mentek tovább a hivatalos átadás ünnepségére, ahol Erdõs Norbert, Békés és térsége országgyûlési képviselõje, alpolgármester mondott avató beszédet.

A programot kerékpártúra zárta. A mintegy kétszázötven résztvevõ és a meghívott vendégek Muronyig, és vissza Békésre kerekeztek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!