Ludas Matyi - Szombaton ősbemutató a Jókai Színházban


Az előadás előtt 10 órától a színház előtt megelevenedik Döbrög település vására! Korhű jelmezekben kézművesek és népművészek mutatják be portékáikat a nagyérdeműnek! Köles István JR ajánlója a Békés Mátrixon:

Kedves Színházbarátaink!

Ezennel közhírré tétetik, hogy a Békés Megyei Jókai Színház előtt, november 27-én szombaton 10 órától Döbrög település vásárát, valamint ennek kiegészítő rendezvényeit tartjuk, úgymint:

10 órától liba- valamint népművészeti kirakodóvásár és családi nap várja az érdeklődőket Békéscsaba belvárosában. A vásáron saját standdal jelentkezik a Harruckern János Közoktatási Intézmény és a Degré utcában található, Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ, és a megye számos kézművese.

Napközben folyamatos jelmezpróbálási és fotózási lehetőség, színházi akadályverseny, arc és testfestés valamint mesélősarok várja a gyermekeket a színház épületében, ahol egész nap színészek, és a Színitanház tanulói játszanak velük.

15 órától libaárverést tartunk, amelyből a befolyt összeget a Jókai színház a Degré utcai Központ javára kívánja felajánlani.

16 órától a Fazekas Mihály- Zalán Tibor féle Lúdas Matyi zenés-táncos családi mesedarab ősbemutatóját tartjuk a Békés Megyei Jókai Színházban, amelynek zenéjét ifj. Kucsera Géza szerezte, a táncait Kerekes Judit koreografálta, Hernyák György rendezte; a főszerepekben pedig Szabó Lajost (Lúdas Matyi) és Hodu Józsefet (Döbrögi) láthatja a nagyérdemű közönség.

Rossz idő esetén az egésznapos rendezvényt is a színház falai közt rendezzük meg.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!