Csehországban járt a Belencéres


Megjelent: 2009 Július 3. ( Péntek ) 12:42
Módosítva: 2013 Március 9. ( Szombat ) 12:10
A Belencéres Néptáncegyüttes gyermek csoportja, Mahovics Tamás mûvészeti vezetõ irányításával, június közepén Csehországban vendégszerepelt a „KUNOVSKÉ LÉTO” elnevezésû XVI. Nemzetközi Gyermek Folklór Fesztiválon. Barna Zoltán beszámolója a Békés Mátrixon!

Mi békésiek 2005 és 2007 után immáron harmadik alkalommal jártunk Kunovicében, így ismerősként fogadtak bennünket a helyiek.

A hét nemzet 22 tánccsoportjának találkozóján összemérhettük tánctudásunkat a cseh csoportokon kívül a horvát, litván, ukrán, román és szlovák néptáncos fiatalokkal.

Az öt napig tartó seregszemlén változatos programok és sok fellépés tette színessé a napjainkat. A békési gyerekek közül sokan most jártak először külföldi fesztiválon, így nagy élmény volt számukra a más nemzetek kultúrájával, fiataljaival való találkozás és ismerkedés egyaránt.

A magyar népzenénket és táncainkat kiemelt elismerés övezte ebben az évben is, melynek ékes bizonyítékaként két táncosunk ( Gellén Péter és Okányi Mihály ) szólótáncosi elismerésben részesült és a zenekarunkat népzenénk interpretálása miatt a fesztivál legjobbjának választották.

Július második hétvégéjén újra találkozhatunk cseh és szlovák barátainkkal, mert a kunovicei Kunovjanek és régi partnerünk a szlovák Klások néptáncegyüttesek Békés város vendégeiként részt vesznek az első ízben megrendezendő nemzetközi néptánctalálkozón, mely a XXXIII. Békés – tarhosi Zenei Napok rendezvényét színesíti és zárja le.

Barna Zoltán - Belencéres Néptáncegyüttes


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!