A tervezett módon teljesült városunk 2008. évi költségvetése


Minden évben képviselõ-testület elé kerül városunk elõzõ évi gazdálkodásának teljesülése. Az áprilisi testületi ülésen idén is megtárgyalták a képviselõk a 2008. évi költségvetés zárszámadását.

A jelen lévõ Krizsán Miklós könyvvizsgáló a helyszínen elmondta, hogy más városokkal ellentétben Békésen kiegyensúlyozott a költségvetés. A számok mögött pedig tükrözõdik mindaz a rengeteg esemény, melybõl összeáll egy város élete.

A pénzforgalmi adatokból és a vagyoni helyzet értékelésébõl megállapítható, hogy a 2008. évi költségvetés tejesítése az elvárásoknak megfelelõen, és az elõzõ évekhez viszonyítva kedvezõbben alakult.

A bevételek és kiadások egyensúlyának megõrzésében jelentõs szerepet játszott a kötvényforrás kezelésébõl származó, tervezettnél magasabb kamatbevétel és a realizált árfolyamnyereség.

A nyertes pályázatok megvalósulásának áthúzódása 2009. évre (szennyvíz, ivóvíz, útaszfaltozások stb.) szintén javították az önkormányzat pénzügyi egyensúlyi helyzetét, de éppen ezek a 2009. évre áthúzódó beruházások jelentõs terhet rónak majd a 2009. évi költségvetésre. Ennek érdekében a szükséges forrás bevonásra 2009-ben már lépéseket tett a képviselõ-testület.


Forrás: Városházi Krónika májusi száma

Katt ide! Töltsd le a Városházi Krónika legfrisebb számát a Békés Mátrixról!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!