Budapesten, a Művészetek Palotájában mutatkozott be a Belencéres


Megjelent: 2010 December 13. ( Hétfő ) 13:41
Módosítva: 2013 Március 10. ( Vasárnap ) 15:10
Fővárosunk egyik impozáns épületében, a Művészetek Palotájában vasárnaponként megrendezett "Cifra Palota" címet viselő rendezvénysorozat mindig a családokat várja. - Barna Zoltán beszámolója a Békés Mátrixon.

Ennek a havonta egyszer megtartott "különkiadása" a "Hetedhét ország", melynek keretében mindig egy-egy magyarországi város és megye mutatkozik be. A Müpa rendezvényeinek a célja az, hogy a vidéki értékeket is bemutassák és felkeltsék az ifjabb nemzedék érdeklődését a művészetek iránt. A színpadon zajló gyermekkoncertek, táncelőadások, meseszínházak, és az előcsarnok többi területén megrendezett zenei, tánc és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok várják az érdeklődőket.

Az elmúlt hét végén, december 5-én, Békés megye mutatkozott be Budapesten, a Művészetek Palotájában. Megyei értékeink között helyet kaptak a Munkácsy és Erkel relikviák, a bábművészet, a zene, az ének, a népművészet, a népi mesterségek bemutatói és nem utolsó sorban a népzene és a néptánc is. A békési Belencéres Néptáncegyüttes képviselte megyénk néptánc életét. A nap folyamán három alkalommal lépett színpadra a két korosztályt felvonultató táncegyüttesünk. Műsorainkban hat koreográfiát mutattunk be az érdeklődőknek. A fellépéseket a gyerekeknek, családoknak szánt táncházak zárták, a résztvevők és a szervezők nagy megelégedésére.

A zenei kíséretet állandó zenekarunk, a szintén Békés megyei Suttyomba Zenekar látta el.

Barna Zoltán

Belencéres Alapítvány


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!