Sikeres volt a családi vasárnap


Ebben az évben ismét megrendezte gyülekezetünk a tavaly elsõ ízben megtartott családi vasárnapot. Katona Gyula igehirdetése mellett iskolánk diákjai és Mucsi András presbiter szolgált elõadással. Az istentisztelet után a templomkertben gyûltek össze a hívek.
Az istentiszteleten közremûködtek iskolánk 6/a és 10/a osztályos tanulói, továbbá az 5/b osztályból: Horváth Csenge (klarinét), Jenei Lili (hegedû) és Kis Viktória (alt furulya). Bibliai témájú szolgálataikat gyermekkeresztség elõzte meg.
Katona Gyula lelkipásztor igehirdetésének alapigéje az Apostolok Cselekedetei 7,51-8,8 volt.
István vértanú megkövezése után a keresztényeket üldözni kezdték, és a gyülekezet szétszóródott Palesztínában. Isten ezt is a misszió javára tudta fordítani, hiszen a hívõk mindenhova elvitték az evangéliumot, így a keresztyénség rohamosan elterjedt. A ma keresztyéneinek is fel kell ismerniük az adódó lehetõségeket, és a modern korhoz alkalmazkodva kell hirdetni az evangéliumot.
Mucsi András önkormányzati képviselõ, presbiter a Biblia és közélet kapcsolatáról beszélt. Mind mondta, a keresztyéknek is joga van arra, hogy beleszóljanak a politikába, sorsuk alakításába. Abraham Kuyper holland református miniszterelnököt idézve utalt arra, hogy a kálvinizmus nem csupán vallás, hanem életforma és világnézet is. Az Ószövetségben Isten és Izrael kapcsolatáról van szó, a választott nép élére Isten megbízásából kerülnek királyok. Az Újszövetségben más a hangsúlyt, a fiatal keresztyén gyülekezeteket gyakran üldözte az állam. Pál apostol mégis arra tanít, hogy minden hatalom Istentõl van. A keresztyének feladata munkálkodni városuk, országuk jólétéért.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!