Ballagás a Dr Hepp Tagiskolában!


Részletesen:

A Dr. Hepp Tagintézményben a nyolcadikosok ballagására és búcsúztatására június 13-án délelõtt került sor. Ebben az évben végre jó idõ köszöntötte ezt a napot. Már kora reggel sürgés-forgás zaja verte fel a termeket: a felsõsök virágokkal, rajzokkal, idézetekkel díszítették a tanulói és tanári asztalokat, a táblákat, folyosókat.

A ballagók nyolc óra után kezdtek gyülekezni. Még egyszer bementek osztálytermükbe, végiglátogatták azokat a helyeket, ahol négy-nyolc évet töltöttek el. Jöttek a szülõk, rokonok, ismerõsök, mindenki sok-sok virággal, ajándékkal, kedves szavakkal. És jöttek a volt tanítók, tanárok is, hogy elköszönjenek volt tanítványaiktól: ki egy kis ajándékot, ki egy jó tanácsot, ki egy utolsó simogatást adott még a nagy út elõtt.
Aztán megkondult a kis harang, szavára elindult a menet, édes-bús dalokat dalolva, a társakkal, virágok közt még egyszer körbejárni az iskola folyosóit. S mindenki tudta: ilyen már többé nem lesz, elmúltak az évek, már csak az emlékek jönnek innen velünk.

Az iskola emléktáblájának megkoszorúzása már hagyomány: a három nyolcadikos osztály képviselõi így tisztelegtek iskolánk névadója, Dr. Hepp Ferenc emléke elõtt.

Majd ki az udvarra, amely telis-tele volt az érdeklõdõ, aggódó, netán meghatott rokonokkal, ismerõsökkel. A himnusz hangja után a búcsú szavai következtek: a volt nyolcadikosok barátaiktól, iskolájuktól, nevelõiktõl köszöntek el, a hetedikesek értékes tanácsokat küldtek a ballagó társaknak. - Hiszek abban, hogy élni érdemes - szavalta Babits versét Hégely Bernadett - Ember vagyok, s hiszek az emberben. Az ember vakon botorkál, de a világ nyitja és súgja útjait.

A tantestület nevében Puskásné Pásztor Ildikó, 8.a-s osztályfõnök búcsúzott. - Ne higgyétek, hogy az iskolában csak a tanórákon megtanult ismeretek fontosak. Az évek során kialakultak komoly barátságok, és reméljük, hogy sokan megtanulták közületek azt is, hogy hogyan kell kitartóan küzdeni egy kitûzött cél érdekében.

Tagintézményünk vezetõje, Deákné Domonkos Júlia a következõ szavakkal búcsúzott: - Tudom, hogy mindegyikõtök tehetséges valamiben, s hogy a nagybetûs életben valahol már vár rátok egy hely. Emlékezzetek jó szívvel egykori iskolátokra. Azzal a reménnyel engedjük el kezeiteket, hogy az emlékek mellett magatokkal viszitek azt azt értékrendet, amely segít eldönteni a jövõben, mi a jó és mi a rossz. Kívánjuk, legyetek sikeresek és boldogok.

Ezután következett ballagási ünnepségünk hagyományos része, amelyben a legjobb tanulmányi, közösségi és sport eredményeket felmutató tanulók jutalmakat kaptak.

A Dr. Hepp Ferenc Díjat ebben az évben Szabó Réka 8.c osztályos tanuló kapta, aki egyben elnyerte az iskola Kiváló matematikusa, Kiváló történelmese és Kiváló kémikusa címet is.
A Dr. Hepp Ferenc Tagiskola Kiváló történelmese, Kiváló földrajzosa és Kiváló informatikusa címet Boros Árpád 8. c osztályos tanuló kapta.
A Dr. Hepp Ferenc Tagiskola Kiváló fizikusa, Kiváló matematikusa és Kiváló magyarosa címet Fekete Szimonetta 8. c osztályos tanulónak adományozták.
A Dr. Hepp Ferenc Tagiskola Jó tanulója, jó sportolója címet Darvasi Anett 8. c osztályos tanuló nyerte el.
Jó tanuló, Jó sportoló címet kapott Mészáros Petra 8. a osztályos tanuló.
A Dr. Hepp Ferenc Tagiskola Kiváló sportolója címet adományozták Pankotai Kinga és Mózes Imre 8. a osztályos tanulónak.

Utánuk a kitûnõ és jeles tanulók könyvjutalmakat vettek át, majd az iskolaszék azokat a szülõket jutalmazta, akik éveken át segítették munkájukkal iskolánk tevékenységét.

S végül felröppentek a színes léggömbök, amelyek jelezték, hogy iskolánkból ismét szárnyra kelt egy csapat diák új élet, új jövõ, új célok felé


A ballagás további képeit megnézheted a http://heppalbum.atw.hu oldalon.
A ballagásról készült videó letölthetõ a
http://heppvideo.atw.hu webhelyünkrõl.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!