Júliusban folytatódhat a kerékpárút építése!


Eredményesen zárult a nyílt, hirdetményes közbeszerzési eljárása a Békés gesztorságával megépülõ Békést Békéscsabával összekötõ kerékpárút III. befejezõ ütemének.

A békési képviselõ-testület elmúlt heti rendkívüli ülésén döntött arról, kit bíz meg a kivitelezési munkálatok elvégzésével, melyet a Közbeszerzési Bizottság már közölt a pályázókkal.

A közbeszerzési eljárás a két város ügyintézõinek közremûködésével 2009. március 31-én indult, ajánlatot összesen 4 vállalkozás adott be. A projekt támogatási szerzõdésének megkötése még nem történt meg, mert a közremûködõ szervezetként eljáró KIKSz Zrt. elõfeltételek teljesítéséhez kötötte az aláírást illetve a közbeszerzési eljárás módosíthatja a költségeket és a szükséges önerõt.

Az összesen 127 millió forint költséggel megépülõ új kerékpárút szakasz kivitelezési munkálatai elõreláthatóan 2009. júliusában kezdõdhetnek meg, és a tervek szerint egy év múlva, 2010. július végén adják át a Kisvasútsor nyomvonalán haladó közel 3 km-es új szakaszt a bringázóknak. A jövõben így kerékpárral is megközelíthetõ lesz a megye névadó településérõl a megyeszékhely, mely azért is elengedhetetlen, mert a nagyforgalmú 470. sz. közúton közlekedés kiemelten balesetveszélyes volt eddig.

A beruházással összesen 7,4 km hosszú kerékpárút segíti a balesetmentes közlekedést Békéscsaba irányába.

A Kerékpárosbarát település címet már két alkalommal elnyerõ Békést ezzel együtt összesen 19.000 folyóméter kerékpárút szeli körbe ideális körülményeket teremtve a kerékpárt használóknak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!