Tízmillió forintot spórolt békés önkormányzatának kézbesítő csoportja


Terven felül teljesített a békési önkormányzat postai kézbesítő csoportja.

Az év elején, előzetesen várt 5 millió forint megtakarítás helyett összesen 10,6 millió forintot spórolt meg a város azzal, hogy nem postai úton, hanem saját kézbesítőivel vitette ki sima és tértivevényes küldeményeit Békés területén.

Békés Város Önkormányzata még 2010 januárjában állította fel postai kézbesítő csoportját, azzal a céllal, hogy a helyben a város területén kézbesítendő leveleket a szokásos postai út helyett saját embereivel oldja meg.

A kézbesítők egy év alatt összesen 55690 darab levelet tudtak kézbesíteni, és pusztán 8031 darab tértivevényes helyi levél illetve természetesen a nem Békésre szóló postai küldemények esetében volt szükséges hagyományos postai utat választani.

A csoport a polgármesteri hivatalban lévő diszpécserközpontból működött és nem csak a hivatal, de az összes önkormányzati intézmény rendelkezésére állt szükség esetén. A kezdetben 6-7, majd 9 főre bővült csapat belső képzésen vette át a kézbesítés szabályait, és a megkülönböztethetőség miatt saját igazolványuk volt. A postázók délelőtt 10.00 órától este 18.00 óráig dolgoztak tavaly, működésükről a helyi rendőrség is tájékoztatást kapott.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!