Ügyfélbarát polgármesteri hivatal - szervezetfejlesztés Békésen


Június 22-én aláírták a beszállítókkal azt a szerzõdést, amely Békés Város Polgármesteri Hivatalának és a projektbe bevonni kívánt intézményeinek szervezetfejlesztését célozza meg.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv ÁROP-1.A.2/A-2008-0160 azonosító jelû pályázatán a hivatal közel 20 millió forintos támogatást nyert.


A mintegy 21 millió forintból megvalósításra kerülõ fejlesztést négy szervezet fogja végezni a polgármesteri hivatallal együttmûködve. Izsó Gábor polgármester elmondta, a legfontosabb szempont az ügyfél centrikus szemlélet.

A projekt megvalósítását kivitelezõ cégek jelen lévõ képviselõi megerõsítették, hogy a fejlesztés célja a gyors ügyintézés és a minél folyamatosabb információáramlás az ügyfelek és az intézmények között.


A teljes körû szervezetfejlesztési tanácsadás a pályázatban leírtak szerint kiterjed majd az ügyintézési idõ csökkentésére, valamint az ügyfélszolgálati tevékenység ellátásának javítására. A projekt megcélozza a polgármesteri hivatal költségvetésének hatékonyabbá tételét és bevezetésre kerül a környezetbarát közbeszerzési gyakorlat.

Az úgynevezett CAF belsõ önértékelési rendszer kerül kialakításra, amelyet Európában és hazánkban is használnak már. Internetes portál segíti majd automatizálni az önkormányzati folyamatokat, amely hatékonyabbá és gyorsabbá teszi a hivatalon belüli csoportmunkát és az együttmûködést, valamint az ügyfelekkel való kommunikációt.

A szervezetfejlesztés során felmerülõ hiányosságok pótlását speciális tréningek elvégzésével segítik majd. A tervek szerint 2010. januárban fejezõdik be a projekt megvalósítása.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!